16.5 C
Šentjur pri Celju
04/08/2020
sentjur.net

Mladi Ponkovljani že v prvem dogodku presegli pričakovanja

Ponikva, 12. 10. 2019 – Potem ko v naši občini počasi zamira aktivnost mladih, je nov cvet pognal na Ponikvi. Delovanje Mladinskega društva Ponikva (MDP), ki se je začelo leta 2006, je počasi in potihoma ugasnilo. Po premoru pa je vajeti v roke vzela nova generacija študentov in dijakov, zbranih okoli Mihe Andrineka. Spopadli so vse z vprašanjem: “Kaj bi organizirali, da bi se tudi pri nas kaj dogajalo?” Zato so se odločili, da na Ponikvo povabijo trio stand up komikov Saša Stareta, Gašperja Berganta in Aleša Novaka. Večer komedije so sprva nameravali izvesti v Kulturnem domu na Ponikvi, a so kmalu ugotovili, da zaradi izrednega zanimanja za karte prvotna lokacija ne bo zadostovala.

Kar v telovadnico

Prireditev so prestavili v šolsko telovadnico, vendar je tudi tam število prostih mest kmalu pošlo. Prireditev si je prišlo ogledat skoraj 600 obiskovalcev, čemur se niso uspeli načuditi niti nastopajoči. Organizatorji so poskrbeli za vsako malenkost in detajl, kot da bi se z organizacijo ukvarjali že vrsto let. Uvodoma je zbrane nagovoril domačin Gašper Andrinek, novinar na Valu 202. “Ne morem verjeti, da ste Ponkovljani kupili karto, da se bo Šmarčan iz vas norca delal,” je hudomušno napovedal Aleša Novaka, ki sicer originalno izhaja iz Šmarja pri Jelšah. Trojica komikov je v naslednji uri in pol do solz nasmejala občinstvo. Na koncu pa so vsakemu nastopajočemu podarili še domačo salamo. Mladi Ponkovljani so dokazali, da tudi današnja mladina zna in zmore! (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Ponikvi svoj dom našli štorklji

Tjaša Ferlež

V delovni nesreči v Lutrjah umrl 86-letnik

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Najštevilčnejši kviz glasilske mladine GZŠ doslej

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več