17.1 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

Naša pustna sobota

Pust je masten okoli ust. V soboto so po naših krajih organizirali številna pustna rajanja. Za najmlajše so začeli v Aspari, kjer se je pustnih delavnic udeležilo nekaj malčkov. Ti so se posladkali s krofi in sokom ter zabavali ob Mačku Muriju in drugih otroških skladbah.

Ponikva

V Kulturnem domu Ponikva se je zbralo lepo število mask, tako starih kot mladih. Ponkovško pustno rajanje že vrsto let organizira Društvo prijateljev mladine. Ob ritmih glasbe, za katero je poskrbela ekipa Top-DJ, so se zavrtele princeske, miške, nindže, kavbojci, vikingi, m&m bombončki in drugi. Vsi, ki so pravilno odgovarjali na vprašanja klovnese Auguštine, so prejeli čokoladice in druga darila. Tema vprašanj pa je bila po večini naša najboljša smučarka Tina Maze in olimpijske igre. Izbirali so tudi najboljše maske.

PGD Šentjur

Prvič pa so sobotno rajanje pripravili tudi v Prostovoljnem gasilkem društvu Šentjur. Slabih trideset mask je plesalo ob pesmicah. Komisija pa je izbirala najboljše in tiste, ki so najbolj “žurale”. Z obiskom so bili organizatorji zadovoljni in med maske razdelili številne nagrade. Obljubljajo pa, da bodo sobotno pustno rajanje še pripravili.

Hotel Žonta

Tradicionalno pustno rajanje za tiste malo večje maske pa se je dogajalo tudi v šentjurski hiši dobrot – Hotelu Žonta. Za dobro voljo in ples je poskrbel Ansambel Lipovšek, maske pa je ocenjevala komisija. Utrujene od plesa so se maske lahko okrepčale z večerjo. Med njimi je bilo tudi nekaj običajnih plesalcev. Z zabavo v Hotelu Žonta je obiskala tudi večja skupina Vikingov ter seksi čistilke. (J. G.)

 

Sorodne novice

Komentiramo: O ukrepih, medijih in nakupih

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Pustne maske rajale tudi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Pust norčavi tudi v gostišču Obrez

Jure Godler

Maske zavzele Malgaja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več