11.3 C
Šentjur pri Celju
31/10/2020
sentjur.net

Novi zakrament obhajila je prejelo 69 otrok

Šentjur, 21. 6. 2020 – Ko otroci dosežejo določeno zrelost v osebnem in krščanskem življenju, lahko prejmejo tudi drugi zakrament – sveto obhajilo. Od tega zakramenta so odvisni tudi ostali zakramenti, saj je v tem zakramentu, po verovanju krščanov, navzorč sam Jezus. Letošnje leto je zaradi znanih epidemioloških razmer bilo vprašljivo tako za obhajilo kot birmo, saj se vnaprej ni vedelo, kakšne razmere bodo v naslednjem tednu in mesecu. Vendar se je na koncu le izšlo in oba prej omenjena zakramenta so lahko v Šentjurju uspešno izvedli – birmo bodo izvedli naslednji teden.

So pa v primerjavi prejšnjih let bile uvedene nekatere spremembe. Otroci so se v sprevodu do šentjurske farne cerkve sv. Jurija, sprehodili le po cerkvenem dvorišču, postavljeni so bili po razredih, kot jih obiskujejo v šoli in ne kot fantje – dekleta, kot smo bili navajeni. Da so bili primerno opremljeni s cvetom in križcem so ponovno poskrbeli pridni odrasli šentjurski skavti. Tik preden pa so zakorakali novemu zakramentu naproti pa je bilo obvezno razkuževanje rok. Letošnji zakrament je podelil domači župnik Vinko Čonč. Po obredu v cerkvi so se slavljenci, njihovi starši in sorodniki kmalu porazgubili na kosila in druga družabna srečanja. (Jure Godler)

Fotografije si lahko snamete iz te povezave.

Sorodne novice

Ponikva: Jezusa je v srce prvič prejelo 16 otrok četrtega razreda

Tjaša Ferlež

FOTO&VIDEO: Nad Šentjurjem se je utrgal oblak

ViP

Šentjur korak bližje lenti najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta

ViP

V krščanski veri se je potrdilo 65 birmancev

Jure Godler

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več