3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

PGD Šentjur: Končno zamenjali tudi zastarelo cisterno

Šentjur, 26. 2. 2022 – V seriji občnih zborov prostovoljnih gasilskih društev pri nas je zborovalo tudi največje in tudi tisto, ki naredi daleč največ intervencij na leto – PGD Šentjur. Končno so lahko občni zbor izvedli v živo, dobili pa so se v Gostišču Bohorč. Po zasedbi delovnega predsedstva je s poročanjem o prejšnjem letu nadaljevala predsednica šentjurskih gasilcev Damjana Čaks. Izpostavila je, da so gasilci pridno in vesno izpolnjevali vse naloge, ki so jim bile zadane in leto je ocenila kot zelo uspešno. Program dela za leto 2021 je bil v celoti realiziran, še več, v svojo rdečo floto so pripeljali novo gasilsko vozilo MAN GVC 16/25, ki je bila njihova velika želja že več kot destletje.

Gasilski krožek

V letu 2021 so kupili tudi novo zaščitno opremo za gasilce, pomagali pri organizaciji dogodkov, vršili požarne straže, izobraževali člane in začeli z gasilskim krožkom. Gasilski krožek pa so žačeli izvajati na obeh šentjurskih šolah v mesecu novembru. Mesec prej pa so otrokom krožek tudi predstavili, kjer so si lahko osnovnošolci ogledali gasilsko vozilo, intervencijske obleke, prav tako so se otroci pomerili v ciljanju plastenk s pomočjo “brentače” Na krožku pa se učijo tudi prve pomoči, naučili so se vezati gasilske vozle itd …

42 intervencij

Šentjurski gasilci so izvedli 42 intervencij v letu 2021. Med njimi tehnično in drugo pomoč, gasili požare na prometnih sredstvih, poplave, gasili so požare v naravi in objektih imeli pa so tudi eno lažno prijavo. Skupaj je sodelovalo na intervencijah 402 gasilca in opravili 90,5 delovnih ur, ki jih poveljnik PGD Šentjur Danilo Matuš, ocenjuje na 35.460 evrov internih stroškov. Tečaj za gasilca prirpavnika so opravili 4 člani, tečaja za višjega gasilca, ki še poteka pa obiskuje šest članov. Izvedli pa so tudi tri taktične vaje – Hotel 2021, Kamnolom 2021 in Bencinski servis Petrol Šentjur 2021.

PGD Šentjur zagotovo lahko trdi, da na ženskah svet stoji, saj so gasilke v društvu aktivne in pridne. V šentjurski gasilski vrsti jih je na operativnem področju aktivnih kar sedem, prav tako sta dve gasilki opravili tudi tečaj za gasilske pripravnice, dve pa opravljata tečaj za višji gasilki.

Intervencijski center

Na koncu občnega zbora PGD Šentjur je zbrane pozdravil tudi župan mag. Marko Diaci. Pohvalil je njihovo zavzeto delo in jim obljubil tudi nadaljno podporo. Je pa zbranim pokazal idejno rešitev intervencijskega centra, v katerem bi svojo mesto dobili tudi šentjurski gasilci. Gasilci so predlog sprejeli z navdušenjem in aplavzom. Po končanem zboru pa je bila gasilcem ravno intervencijski center tema za razpravo. (Jure Godler, foto Tone Kukovič)

Sorodne novice

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Na kvizu gasilske mladine se je pomerilo 36 ekip

Jure Godler

Ogenj v celoti uničil hišo

ViP

Zborovali v društvu Izviri Dobrina

Jure Godler

Udar strele je zanetil požar v nekdanjem Hotelu Žonta

Jure Godler

Vedno pripravljeni, da priskočijo na pomoč

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več