11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Šentjur, 6. 2. 2020 – Župan mag. Marko Diaci je tudi letos po svečnici v četrtek, 6. februarja, tradicionalno gostil župnike iz župnij šentjurske občine. Srečanje je vsako leto namenjeno formalnim in neformalnim pogovorom o dogajanju v Občini Šentjur in njenih župnijah, pri čemer je župan predstavnike župnij seznanil z novostmi in načrtovanimi investicijami po občini. Župnikom se je zahvalil za predano delo v župnijah in za duhovno oskrbo župljank in župljanov, naših občank in občanov.

Poudaril je, da imajo župnije in cerkve tako v mestu kot na našem podeželju veliko povezovalno vlogo. Tako se župan z župniki pogosto sreča tudi ob kakšni otvoritvi in hkratnem blagoslovu. Tudi tokrat se je na povabilo odzval upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, ki rad ostaja povezan s tukajšnjimi kraji. Skupnega obeda se je udeležil direktor občinske uprave Jože Palčnik, sogovorniki pa so bili g. Vinko Čonč iz šentjurske župnije, mag. Alojz Kačičnik s Ponikve, g. Niko Krajnc iz Dramelj ter Marko Šraml iz slivniške in prevorske župnije. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Na “lojtrah” potrgali mestno trto v Zgornjem trgu

Jure Godler

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Jure Godler

Prvi šolski dan, a drugačen kot smo ga bili navajeni

Jure Godler

Minister Vizjak z županom o aktualnih okoljskih temah

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Jure Godler

Darovali mašo za mučenca Janeza (Ivana) Kranjca

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več