20.7 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Pod staro pilštanjsko lipo odmevale ljudske pesmi in viže

Pilštanj, 9. 9. 2017 – JSKD OI Šmarje pri Jelšah je letos že tretjič organiziral območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž pod lipo na trgu Pilštanj. Udeležilo se ga je devet skupin in posameznikov iz različnih okoliških občin, med katerimi je bila s tremi skupinami zastopana tudi Občina Šentjur. Njihove nastope je spremljal strokovni spremljevalec Miha Zupanc, ki je v neuradnem delu skupinam podal svoje strokovno mnenje o izvedbah.

Pod naravnim ambientom stare lipe na Pilštanju so se lepemu številu obiskovalcev predstavili člani KD Lesično Pilštanj – Pilštanjski gospodarji, KD Sv. Štefan – Štefanski fantje, KD Ljudske pevke Rogatec, Ljudski pevci Bistrica ob Sotli, KD Planinski bend Rogaška Slatina, godec Slavko Jerič in KD Pristava – Vaške pevke Pristava. Šentjurske barve so zastopali Ljudski pevci s Prevorja, godca Drago Žekar in Bogdan Vodeb ter lanskoletni izbranci državnega srečanja KD Jesensko cvetje Šentjur. Strokovni spremljevalec je v neuradnem delu srečanja podal svoje mnenje in strokovne nasvete. Čez nekaj dni pa bodo skupine prejele njegove pisne ocene in obvestilo, katere dosegajo regijsko raven in katera bo zapela oz. zaigrala na državnem odru. Ne glede na vse so bili vsi nastopajoči mnenja, da vsaka skupina po svoji moči zavestno še naprej ohranja nesnovno dediščino kot dragoceno vrednoto kulturnega življenja. (Majda Rezec, foto: Nives Kostevc Arzenšek)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več