21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Šentjur, 15. 2. 2024 – Člani občinskega odbora SDS Šentjur so organizirali v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pogovorni večer z naslovom Slovenija danes v luči knjižnih uspešnic založbe Nova obzorja. Osrednji gost pogovornega večera je bil predsednik SDS Janez Janša, pogovor pa je vodila šentjurska poslanka v državnem zboru Jelka Godec. Uvodoma je Ema Perčič zapela dve kitici Zdravljice, ki jo je moderatorka zamenjala za slovensko himno. (po 5. členu Zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi je slovenska himna 7. kitica Zdravljice opp). Njen nastop je požel velik aplavz.

V pogovoru s poslanko je predsednik SDS kot prvo predstavil knjigo Forum São Paulo in kulturna vojna avtorja Alejandra Peña Esclusa, venezuelskega disidenta, ki se je boril proti levičarskem režimu v Venezueli, od koder je moral pobegniti, danes pa živi v Italiji, kjer ima politični azil. Knjigo je Janša prebral v angleščini in jo priporočil založbi, da jo izda. Spregovoril je o kulturnem marksizmu in kulturni vojni. Govoril je tudi o ustanovitvi foruma, kjer sta med ustanovitelji bila Fidel Castro in Luiz Inácio Lula da Silva, predsednik Brazilije. Govoril je o obvladovanju kulturnih institucij in medijev, ki vplivajo na to, kako razmišljajo ljudje in kako potem delujejo. 

Goljufije na volitvah

Dotaknil se je tudi druge knjige Volilne prevare Foruma São Paulo, kjer je opisan tudi medijski monopol. “Ko to knjigo prebereš, se začneš spraševati tudi glede volitev v Sloveniji,” je razglabljal predsednik SDS. Poudaril je, da tam, kjer se goljufa na volitvah, je treba ustvariti neko verjetje v rezultat, ki se ga izguljufa. “To pa je najlažje narediti tako, da se pred volitvami objavljajo ankete, ki kažejo, da bo nekdo zmagal,” je povedal Janša o zapisih v knjigi, kjer je avtor te knjige tovrstno delovanje tudi razgalil. Opisani so tudi primeri, ko so v Venezueli ustvarili milijone neobstoječih volilvcev.

Potegnil je tudi paralele s predčasnimi volitvami, kjer v Sloveniji voli okoli 130.000 volilcev. Skrinjice glasovnic predčasnih volitev so deponirane v neki pisarni, medtem ko se glasovi vseh dnevov predčasnih volitev preštejejo šele v nedeljo, je dodal Janez Janša. “Skrinjice varuje neka privatna varnostna služba, ki jo verjetno najame Zoran Janković,”  je razmišljal predsednik SDS ter izpostavil, da je možnost za prevare v podeželskih okrajih manjša, v Ljubljani pa je to tveganje zelo veliko.

V knjigi Volilne prevare Foruma São Paulo je opisano tudi, kako se lahko polastijo organov, ki izvajajo volitve. Izpostavil je tudi problem, da se je v Sloveniji v zadnjih desetih letih ukinilo na stotine volišč, večinoma na podeželskih okrajih. “Samo v Šmarju pri Jelšah se je ukinilo 26 volišč, medtem ko so v Ljubljani na vsakem vogalu,” je dodal Janša in izpostavil, da ima Šmarje najnižjo volilno udeležbo v državi. Poudaril je, da bodo v SDS zahtevali, da se glasovi predčasnih volitev štejejo sproti, da se ponovno vrnejo ukinjena volišča in da nad volitvami bdi neodvisna zunanja revizija računalniškega programa, ki računa mandate.

O nevladnikih

Jelka Godec je izpostavila tudi fenomen nevladnih organizacij, ki je prav tako opisan v zgornji knjigi. “V Sloveniji ne moremo govoriti o nevladnih organizacijah, ampak o “nadvladnikih”, ki diktirajo tempo te vlade,” je dodala. “Doktrina kulturnega marksizma teži k temu, da se čimveč oblasti prenese na tiste, ki se jih ne voli, saj tisti, ki gre na volitve, odgovarja za tisto, kar dela. Če pa ne dela dobro, se ga drugič ne izvoli. Tega se marksisti bojijo, zato skušajo prenesti odločanje na neizvoljenje – kot je tudi sodstvo, ki si ga je levica polastila,” je razlagal Janša. Nevladne organizacije, bi morale biti neodvisne od vlade, se ne financirajo iz proračuna ali lokalnih proračunov – te bi se morale financirati izključno iz članarine ali z zbiranjem prispevkov. “V 12 letih je država za financiranje mreže nevladnih organizacij iz proračuna namenila več denarja kot za gradnjo domov za starejše, vrtce, šole in investicije v zdravsto skupaj v tem času,” je še razlagal Janša.

Na koncu pogovrnega večera so obiskovalci dogodka, ki so zapolnili dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, imeli možnost predsednika SDS tudi kaj povprašati ali pa se z njim v avli tudi fotografirati. (Jure Godler)

Sorodne novice

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

ViP

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP

‘Občino Šentjur bomo naredili veselo in sproščeno’

Jure Godler

Diaci dobil protikandidatko: v županski boj tudi Jelka Godec

ViP

Poslanska nadomestila – jih prejemajo tudi naši (bivši) poslanci?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več