2.8 C
Šentjur
10/12/2019
sentjur.net

Policijska kronika od 18. 10. do 24. 10. 2016

Tatvina stenskih luči

V noči na 19. 10. 2016 je neznanec prišel v gostinski lokal v času, ko je bil le ta zaprt. Namesto pijače si je postregel z lučmi na terasi lokala. Lastnika je oškodoval za okoli 200 €.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

Na Svetelki se je 19. 10. 2016 pripetila prometna nesreča. Po trčenju se je eno vozilo vnelo in zgorelo v celoti. Udeleženci prometne nesreče so bili lažje telesno poškodovani, nihče pa ni utrpel telesnih poškodb kot posledic požara.

Nasilje nad otrokom

Policisti so bili v petek 21. 10. 2016 obveščeni, da sta starša pretepla otroka. Policisti in delavci CSD so otroka odpeljali na varno območje. Staršema je bila izrečena prepoved približevanja, zoper njiju pa sledi tudi kazenska ovadba.

Alkohol

Policisti so 22. 10. 2016 večkrat intervenirali pri dveh osebah, ki živita na Tratni pri Grobelnem. Razlog za dalj časa trajajočo kršitev JRM je bil alkohol. Partnerja sta se najprej zmerjala in pretepala, ko pa so prišli na kraj policisti, pa so bili njune agresije deležni tudi oni. Zadeva je bila zaključena s pridržanjem, hospitalizacijo in prepovedjo približevanja. Oškodovanka ni želela ostati na zdravljenju ampak je odšla nazaj na ulico, kjer se je napila in na ulici tudi obležala, ter bila ponovno hospitalizirana.

Požar

V nedeljo 23. 10. 2016 zjutraj je zagorelo v lesnem podjetju v Šentjurju. Goreti je pričelo v sušilnici lesnih sekancev. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjur, Lokarje, Kalobje in Slivnica. Požar je povzročil veliko materialno škodo. Vzrok požara pa bodo pojasnili izvedenci.

Nasilje v družini

Dne 24.10.2016 pa so uslužbenci bolnice Celje obvestili policijo, da je pri njih iskala zdravniško pomoč občanka iz Vrbnega. Ugotovljeno je bilo, da so poškodbe nasilja, katerega je nad oškodovanko izvajal njen partner. Nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja, zadnjo pa bo povedalo sodišče.

Obvestilo policije

Približuje se čas praznikov, ter obiskov pokopališč. V zvezi omenjenega bi radi opozorili občane na samozaščitno ravnanje. Tako naj ob obisku pokopališč, na vidnih mestih ne puščajo vrednejših predmetov, prav tako pa so pozorni, da ob odhodu od doma zaprejo in zaklenejo vrata, da preprečijo vstop nepridipravom, ki ta čas mnogokrat izkoristijo za svoje nečedno početje.

Prav tako vse občane naprošamo, da v kolikor opazijo sumljive osebe, ali v bližini pokopališč, ali v bližini svojih domov o tem obvestijo policijsko postajo Šentjur ali pa na številko 113.

Simon Veber, pomočnik komandirja

Policijski inšpektor specialist III

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več