0.5 C
Šentjur
14/12/2019
sentjur.net

Policijska kronika od 4. 10. do 10. 10. 2016

Nasilje v družini 1

Policisti so 5.10. 2016 intervenirali pri kršitvi javnega reda in miru v Šentjurju, kjer je prišlo do prepira med starejšima zakoncema. Policisti so zadevo zaključili z izrekom globe ter naslednji dan zjutraj še enkrat preverili zadevo. Pri tem so z zbranimi obvestili ugotovili, da so med zakoncema že dalj časa neurejene zadeve, ki imajo tudi določene znake kaznivega dejanja. Zaradi omenjenega so policisti osumljencu izrekli prepoved približevanja zoper njega pa sledi tudi kazenska ovadba. Prav tako bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku zaradi posesti orožja brez ustrezne listine.

Izsiljevanje

Policisti so prejeli prijavo o izsiljevanju med mladoletniki. Ugotovljeno je bilo, da so sicer mlajši mladoletniki za denar izsiljevali starejše, predvsem tiste, ki so bili fizično in psihično šibkejši od njih. Zoper osumljence sledi kazenska ovadba.

Kršitev javnega reda in miru 1

Policisti so bili 5. 10. 2016 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Šentjurju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sosed vpil in zmerjal drugega. Zaradi omenjenega mu je bil izdan plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru 2

Policisti so bili obveščeni, da je prišlo do prepira in domnevnega fizičnega obračunavanja med moškim in žensko v enem izmed lokalov v Šentjurju. Ob prihodu policistov para ni bilo več na kraju. Policisti o osebah še zbirajo obvestila, da jima bodo ob izsleditvi lahko razložili pravilen način reševanja medsebojnih nesporazumov.

Nasilje v družini 2

V zdravstvenem domu je občanka iskala prvo pomoč, saj je bila telesno poškodovana. Ugotovljeno jo je bilo, da jo je poškodoval njen partner, s katerim je v postopku razveze. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da naj bi osumljenec nad oškodovanko izvajal nasilje že vrsto let, njegovo nasilno vedenje pa je oškodovanka ves čas prikrivala. Kršitelju je bila izrečena prepoved približevanja, zoper njega pa sledi kazenska ovadba.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več