11.9 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

Prva seansa anonimnih hibohondrov

Šentjur, 12. april 2019 – Manjko gledališke dejavnosti na Šentjurskem že dve leti zapolnjuje Epik teater oz. njegova impro skupina Improgalaktiki. Dober sprejem predstav med ljudmi je šesterico hitro mislečih in refleksivnih igralcev privedla do prijave na Linhartovo srečanje, največje slovensko srečanje ljubiteljskih gledaliških skupin.

Relativno nova odkrita motnja Hibohodnrija, katere zametki segajo v 12. april 2019, je minuli petek v Ipavčev kulturni center pripeljala množico slehernikov, ki trpijo za to boleznijo, v upanju, da jih priznani psiholog dr. Kač ozdravi. Že v avli so se hibohondri s svojimi hibami opotekali drug na drugega, v dvorani – pardon – čakalnici, pa se za terapijo brez pretiranih čakalnih vrst javili kar sami. Dr. Kač, v čevlje katerega je stopil vodja Imptogalaktikov Tom Costo, se je soočil s hudimi primerki obolelih.

Obiskal ga je obsedenec z mamo in strinjanjem (Dominik Gračner), neorientirana kozmopolitanka (Monika Oset), pohotna Anastazija Steel iz Štor (Edith Costo), obsedenka z resničnostnimi šovi (Neža Zdolšek) ter Ana z imaginarno prijateljico Evelino (Ana Evelina Plahuta). Dr. Kač se je na podlagi konzilija za vsakega odločil za posebno zdravljenje, ki je temeljilo na poznanih improligaških igrah, pri katerih ima škarje in platno zgodbe v rokah publika. Hitre misli, smisel za humor in gib so v dvorani vzbujali valove smeha, ki so opravičevali podnaslov predstave “komična terapija”. Globoki primeri in dolga vrsta pričajo, da bo nedvomno dobrodošla še kakšna seansa. Predstavo si je ogledala tudi selektorica Linhartovega srečanja Mojca Redjko.

(ViP)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

V letu 2020 v Šentjurju nov parkirni režim

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Našli pogrešanega 14-letnega Domna

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več