22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

S kulturnim korakom na pot

Dobje, 8. 2. 2024 –  V četrtek, 8. februarja, so člani Kulturnega društva Dobje organizirali tradicionalen Prešernov pohod. Zbralo se je okoli petdeset pohodnikov, ki so praznični dan namenili druženju in rekreaciji. Pohodniki so se zbrali na parkirišču pri gostilni Olga v Dobju, od koder jih je pot vodila proti vaškim zaselkom Suho, Repuž, na klopco nad Paridolom, skozi Pametnik, Jezerce in nazaj proti začetni lokaciji.

Med potjo so krajani poskrbeli za hrano in pijačo, da so si pohodniki lahko malce odpočili ter si nabrali novih moči za nadaljevanje poti. Po prihodu nazaj na začetek sta sledila zaključek in pogostitev v gostilni Olga. Ob koncu pohoda se je pohodnikom zahvalil predsednik KUD Dobje Peter Frece in jih vljudno povabil že na naslednji pohod, ki bo prihodnje leto. Zahvalil se je tudi vsem, ki so pohodnike ob poti prijazno sprejeli in jih pogostili. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Prehodili 20 km dolgo pot

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

Tjaša Ferlež

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Sončen dan, prijetna družba in čudovita narava na pohodu DU Dramlje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več