20.4 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

S Triom v novo gledališko sezono

Šentjur, 27. 11. 2016 – V nedeljo je JSKD Območna izpostava Šentjur v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur otvorila novo sezono gledališko-glasbenega abonmaja Gustav, ki že več kot poldrugo desetletje skrbi za gledališke užitke šentjurskih in drugih obiskovalcev. To je že tretja sezona v prenovljenem kulturnem centru, ki je znova pritegnila veliko število abonentov, tako da je abonma skoraj popolnoma zaseden. Novo sezono so začeli z veliko dozo smeha, za katerega so poskrbele tri sestre Tria Pupe.

Predstavo Gledališča Koper je spisal mojster besed Gašper Tič, v vlogo pevk pa so se odlično vživeli Uroš Smolej, Rok Matko in Daniel Dan Malalan. Glasbena komedija nam je ponudila zabavne rimane in narečno obarvane dialoge ter všečne priredbe znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje. Med »koncertom« Tria Pupe med sestrami pride do napetosti, saj nestrpno pričakujejo oporoko svojega očeta, svetovno znanega dirigenta. Stare zamere med njimi znova vzniknejo in zdi se, da med seboj kar tekmujejo v »strupenosti« … dokler vseh treh znova ne premaga sestrska ljubezen.

Predstava Trio je bila obetaven uvod v sezono, ki jo bodo abonenti nadaljevali z obiskom opere Figarova svatba decembra v Ljubljani, nato pa si bodo v šentjurskem kulturnem hramu ogledali še tri predstave – dramo Agatha ter komediji Nostalgična komedija in Večno mladi. Nekaj vstopnic za izven je na voljo pri vsaki predstavi, zato organizator vabi tudi tiste, ki se letos niso odločili za nakup abnomajske vstopnice, da se jim pridružijo na posameznih predstavah. (N. M.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več