12 C
Šentjur pri Celju
25/02/2021
sentjur.net

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Šentjur, 26. 12. 2020 – Praznični dnevi se prevešajo v drugo polovico. Lansko leto so bile v tem času organizirane številne prireditve na Mestnem trgu – Ob mestnem ognjišču. Letos pa se je zaradi epidemije marsikaj spremenilo. Mrk šentjurskih prazničnih prireditev so prekinili kulturniki iz vrst JSKD-ja in Zveze kulturnih društev Šentjur, ki so zbrali voščila šentjurskih osnovnošolcev, ki so jih na njihovo pobudo pripravile šole.

Zbrana voščila

Video posnetke iz OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Dramlje, OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Planina, OŠ Slivnica pri Celju, Glasbene šole Šentjur in Silvestrskim poljubom Pihalnega orkestra Šentjur so pripravile šole same in so prepustile kreativnost mentorjem in učencem. Ravno zato se je nabrala pisana paleta različnih voščil, vsa pa so imela isto rdečno nit – lepe želje ob praznikih in novem letu. Zbrana voščila so organizatorji predvajali na prostem iz Svetinovega vrta na steno Centra kulture Gustav (stara knjižnica).

“Čeprav načrtovanega programa z nastopi v živo pač ni bilo mogoče izvesti,  je projekcija dokaz, da je mogoče z drugačnim, kreativnim pristopom narediti dobro praznično vzdušje,” je povedala Anita Koleša, organizatorica dogodka in vodja izpostave JSKD Šentjur. Projekcija, ki sicer ni bila posebej oglaševana, je privabila precej veliko slučajnih mimoidočih, ki so z veseljem postali in si ogledali voščila naših šolnikov. Kar je še en dokaz, da je kljub karantenskim časom, da v dovolj idej, da je moč izpeljati tudi zanimive dogodke, ki popestrijo letošne praznike. (Jure Godler, foto: Kvirina M. Zupanc, Jure Godler)

Sorodne novice

Ta veseli dan kulture letos precej drugačen

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Šentjurska kulturna zveza praznovala Abrahama

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več