14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Šentjurski policisti preiskali več velikih tatvin

Policisti  Policijske  postaje  Šentjur  so bili v prvi polovici letošnjega novembra obveščeni o sedmih velikih tatvinah, kjer so storilci ukradli 7 motornih  žag, električni puhalnik, 3 kosilnice na laks, škarje za železo, električne škarje za živo mejo, ter multifunkcijsko žago za drevje. Pri zadnji veliki tatvini, kjer je storilec vlomil v stanovanjsko hišo, so policisti s hitrim odzivom, kljub temu, da osumljenca niso izsledili, zasegli obuvala in oblačila, ki jih je storilec uporabljal na kraju. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov s kraja dejanja so šentjurski policisti izsledili tri domačine, osumljene velikih tatvin ter pridobili podatke o osebah, ki so ukradene predmete odkupovali.

Tri mladoletne Šentjurčane bodo policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj – velika tatvina, tri, ki  so  ukradene stvari odkupovali in preprodajali, pa zaradi suma storitve kaznivega  dejanja – prikrivanje. Zasegli so jim ukradene predmete. Eden izmed osumljencev kaznivega dejanja – prikrivanje je policistom izročil tudi dve električni motorni žagi, ki sta izvirali iz kaznivega dejanja, ki ga oškodovanec do takrat še ni zaznal in prijavil. Vsem oškodovancem so policisti ukradene predmete vrnili.

Policisti Policijske postaje Šentjur so v zadnjem obdobju preiskali tudi štiri velike tatvine, kjer so neznani storilci vlomili v avtomatsko avtopralnico v poslovni coni v Šentjurju. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili,  da je kazniva dejanja izvršilo pet oseb. Vsi bodo kazensko ovadeni. (PU Celje)

 

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več