29.8 C
Šentjur pri Celju
07/08/2020
sentjur.net

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Šentjur, 1. 5. 2020 – Letošnje leto si bomo zagotovo zapomnili po njegovi drugačnosti, hitrih spremembah, uvedbi novih zakonov in še veliko več. Virus Covid-19 je pošteno spremenil naša življenja, predvsem pa upočasnil naš vsakdanji tempo.

Epidemija korona virusa je spremenila tudi prvomajske budnice. Godbenikom so letos pomagali gasilci, ki so predvajali njihovo glasbo. Tudi godbenikom je dneve spremenila epidemija korona virusa. Predvsem pa je spremenila tradicijo prvomajskih budnic. V številnih krajih so jim na pomoč priskočili gasilci, ki so se podali po krajevnih skupnostih, kjer budnice navadno igrajo godbeniki. Tako je godbeniška glasba zazvenela iz zvočnikov gasilskih vozil tudi v Občini Šentjur in Dobje, kjer so se gasilska društva odzvala prijaznemu povabilu Gasilske zveze Slovenije v pomoč godbenikom.

Zveza slovenskih godb je na Gasilsko zvezo Slovenije naslovila pobudo in vabilo za pomoč pri izvedbi letošnjih prvomajskih budnic godb in pihalnih orkestrov v Sloveniji, saj se budnice zaradi epidemije v dolgoletni zgodovini delovanja mnogih orkestrov prvič niso  izvajale v tradicionalni obliki. Na pomoč so priskočili gasilci, ki so se z gasilskimi vozili in predvajali Slovenske koračnice, s tem pa popestrili deževno prvomajsko jutro. (Tjaša Ferlež, Foto: arhiv društev)

Sorodne novice

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več