9.4 C
Šentjur pri Celju
26/02/2020
sentjur.net

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

Slivnica pri Celju, 31. oktober 2019 – Zadnji dan meseca požarne varnosti so v Prostovoljnem gasilskem društvu Slivnica pri Celju obarvali preventivno. Z organizacijo društvene vaje so pred ocenjevalci preizkusili svojo zmogljivost in pripravljenost v primeru požara in ostalih nesreč.

Letošnja vaja je bila izpeljana na poslopju slivniške župnije. Po scenariju je zaradi odvrženih molotovk požar zajel t. i. kaplanijo, kjer zadnja leta domuje Čebelarsko društvo Slivnica pri Celju, katerega člani so imeli tisti čas sestanek. V dimu so ostali ujeti trije, ki so jih gasilci pravočasno rešili iz stavbe in oskrbeli. Nadalje so pogasili še preostanek goreče stavbe. V vaji so gasilci prednostno preverili delovanje osvetljave v intervencijah v mraku ter hidrantno omrežje. Predstavniki Gasilske zveze Šentjur so vajo, ki jo je vodil Matic Iskra, ob postroju ocenili za uspešno in uspešnejšo od lanske. (ViP)

VIDEOTEKA

Sorodne novice

Potegnili črto pod jubilejno leto

ViP

Na Martinovo nedeljo zagorelo v vinski kleti

Tjaša Ferlež

Loške gasilke so požar pogasile same!

Jure Godler

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

ViP

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več