9.4 C
Šentjur pri Celju
26/02/2020
sentjur.net

Vode naraščajo, poplavljajo kleti in prožijo plazove

Oranžni alarm, ki svari pred naraslo vodo, je bil javljen že dopoldan. Ob 13:40 uri se je v Bukovju sprožil zemeljski plaz, površine okoli 200 m2. Gasilci PGD Slivnica so pokrili razmočen teren s folijo in naredili odtočne kanale. Plaz so si ogledale tudi odgovorne osebe v občini. Ob 16.42 je v naselju Turno obstajala možnost zdrsa večje količine zemlje. Gasilci PGD Slivnica so namočeni teren prekrili s folijo in ga tako zaščitili pred dežjem in možnostjo zdrsa.

Podtalnica je zalila kletne prostore stanovanjske hiše na Ljubljanski ulici. Za nekaj časa so ostali tudi brez elektrike. Gasilci PGD Šentjur so takoj priskočili na pomoč in (še) črpajo vodo iz kleti, ki jo podtalnica še vedno polni iz zidov.
Po pregledu struge potoka (reke) Pešnice, ta sega še kakšen meter do mostov. Najbližje mostu je ravno na šentjurski obvoznici (ob avtobusni postaji), kjer se mostu že skoraj dotika. Še sreča, da tudi deževje pojenjuje. (J. G.)

Sorodne novice

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Strela zanetila požar na Planinskem domu Resevna

Jure Godler

Ponovno zagorelo v Bohorju

Jure Godler

V gasilski obleki stregel goste

Tjaša Ferlež

Občina Šentjur poziva občane, da prijavijo škodo ob neurju 7. in 8. julija

Jure Godler

Neurje klestilo po Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več