14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Vrtec Šentjur: Eko pomlad na enoti Pešnica

Šentjur, 3. 5. 2021 – Pomlad je že tu … Mesec april je mesec, ko v našem vrtcu dajemo velik poudarek na okoljski vzgoji, saj smo eko vrtec. V naši enoti smo načrtovali eko teden, v katerem so sodelovali otroci, starši in strokovni delavci. Organizirali smo akcijo zbiranja odpadnega časopisnega papirja, ki so ga starši skupaj z otroki prinašali v zabojnik pred vrtcem. Seznanili smo se tudi s postopkom recikliranja odpadnega papirja.

V tem tednu smo otroci in strokovni delavci izvedli čistilno akcijo in poskrbeli, da je naš vrtec urejen in čist. Pri tem smo otroke spodbujali k pravilnemu razvrščanju odpadkov. Poskrbeli smo tudi za naše eko gredice, saj smo jih skupaj prekopali in posadili različna zelišča v sodelovanju s starši (vrtnarstvo v bližnji okolici). Da je na naši enoti prišla eko pomlad, smo pripravili razstavo pomladnih motivov, ki so jih otroci izdelovali iz odpadne embalaže ter s slikarijami z akrilnimi barvami na foliji. Dobrodošli na naši eko pomladni enoti … (Pripravili eko koordinatorici Petra Gajšek in Daniela Leskovšek)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več