6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Žepni koncert uličnega formata

Šentjur, 10. julij 2020 – Poletni koncerti se v letošnjem letu, zlasti v luči ponovnega razraščanja okužb z novim koronavirusom, zdijo vse bolj mokre sanje. Morda enega zadnjih vlakov za kulturni užitek v živo je bilo moč ujeti minuli petek.

Svojevrstna šentjurska zasedba Pocket Edition je na dveh mestih, na vrtu Centra kulture Gustav in na ploščadi pri glasbeni šoli v Zgornjem trgu, v razmiku ene ure pripravila ulična koncerta, ki kot taka zagotavljata varnostno razdaljo, glasba pa v hladu dreves prija še bolj kot zaprta v kakšno dvorano. Neži Pavlovič, Andreju Kosu in Ines Ljubej se je tokrat zaradi zadržanosti klarinetista pridružila violinistka Anja Kolarič. Skladbe z avtorskimi aranžmaji, dišeče po jazzu, so privabile kar nekaj mimoidočih in “mimoidočih”, ki so se skladno z varnostnimi navodili razporedili po prizoriščih ter uživali vsak po svoje. Ker ulični koncerti povezovalcev nimajo, so Žepki med mimobežnim listanjem po repertoarju nekaj skladb besedno pospremili kar sami, seveda v sproščenem duhu, ki pritiče koncertu ob koncu poletnega dneva.

Sorodne novice

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Žepna zasedba napolnila avlo ipavčevega kulturnega centra

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več