21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Šentjur, 13. 11. 2019 – V sredo so se v domači dvorani OŠ Hruševec Šentjur naši košarkarji pomerili s prvaki KK Primorska, ki je ostala brez Sixt. Glavni sponzor Koprčanov je namreč pobral šila in kopita. Košarkarji v rumenem, ki jih vodi nekdanji “šentjurski” trener Jurica Golemac, pomaga pa mu Šentjurčan Jan Šentjurc, so se znesli nad nemočnimi Šentjurčani. Tekma se je končala z rezultatom 64:108 za goste iz Primorske. Podoben rezultat so dosegali naši, ko so se borili v pokalu z nižjeligaši. Ne samo, da me je zmotila igra brez povezanosti in energije, ampak tudi anemičnost navijačev.

O penisu

Na uho sem dobil, da se je vodstvo kluba, že pred časom, močno sporeklo s Šentjurskimi vitezi. Šlo naj bi za kazanje moškega spolovila (ki to naj ne bi bilo) sodniku, za kar je klub dobil nekaj stotakov kazni. S tistim, ki naj bi moški ponos kazal sodniku, sodnik pa baje njemu veliko bolj diskretno tudi, so odšli še tisti, ki so se jih nasprotni igralci, pa tudi sodniki, v Šentjurju najbolj bali – Šentjurski vitezi. Občasno ploskanje, brez skandiranja, in odmev odboja žoge danes na tekmi izgledata kot rekreacija, ne pa kot resna prvoligaška tekma.

Dejstvo je, da so se sodniki v Šentjurju v preteklosti precej pritoževali nad zmerjanjem Šentjurskih vitezov. Da tega, da bi lahko bile povod temu velikokrat čudne sodniške odločitve, niti ne omenjajmo. Zato je bilo moč pričakovati, da bodo sodili v duhu fair playa, ko je že bila odstranjena “navijaška motnja”. Žal so bile to samo mokre sanje. Ko je nasprotnikov igralec skoraj odtrgal del uhlja mlademu šentjurskemu igralcu Luki Gunzeku – brez osebne napake, sem izgubil tudi upanje nad tem.

Mladi Slovenci le za kvoto

Naša ekipa KK Šentjurja je na papirju zagotovo ena močnejših ekip. Ob takšnih imenih, kot sta Bojan Radulović in Jakob Čebašek, bi se morali boriti za sam vrh. Po drugi strani pa trener Sašo Dončić, pa pred njim tudi Jakša Vulić, drži na klopi up šentjurske košarke – Jerneja Ledla. Mladenič je dobil, kljub temu da so naši že zaostajali za 40 in več točk, priložnost reci in piši za slabi dve minuti. V tem času je vrgel trojko in jo tudi zadel, ob tem pa postal naš najboljši igralec po statističnem indeksu. Poleg tega pa ima Ledl na svoji strani tudi navijače, ki se sprašuejo podobno kot jaz: “Zakaj ne dobi priložnosti?” Naj bi bil malo poškodovan, glede na število minut na igrišču pa je “malo poškodovan” že vsaj nekaj let.

Nasvidenje Dončić

Očitno je serija porazov, predvsem pa debakel poti Primorski, odnesla trenerja Dončića, ki si je nakopal v Šentjurju jezo navijačev, in kot je slišati iz garderobe, tudi igralcev. Nadomestil ga bo Celjan Aleš Pipan, ki je bil tudi nekaj časa selektor slovenske reprezentance, vodil pa je tudi poljsko in makedonsko reprezentanco. Ko nas Dončić v Dallasu polni s ponosom in veseljem, nas je Dončić v Šentjurju napolnil z grenkim razočaranjem. Pričakovali smo več. Tudi osebno sem imel dober občutek, pa sem se uštel.

Že med tekmo sem razmišljal o našemu Dejanu Mihevcu, trenerju, ki je Šentjurčanom prinesel največ radosti in danes v iskanju nove priložnosti stoji v pripravljenosti v Šentjurju. Očitno so zamere ali pa finančna pričakovanja med zdaj že nekdanjim vodstvom kluba in Mihevcem nepremostljive. Mogoče pa se v mrzličnem iskanju novega trenerja niti niso spomnili nanj. Vsekakor vodstvo našega kluba čaka v prihodnosti kar nekaj ovir, za katere iskreno upamo, da jih bodo lahko prestopili in ponovno naredili igro šentjurskih košarkarjev dopadljivo ter na tribune ponovno priklicali naše zveste navijače. Če ne pa naj vse “kurc gleda“. (Jure Godler)

Opomba: Komentar je moje osebno stališče in ni nujno stališče uredništva sentjur.net.

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

Razmišljanje: Šentjurski kulturni mrk v teku

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Razmišljanje: Martinovo letos brez martinovanja

Tjaša Ferlež

Kolumna: Ključni dejavnik ekološke preobrazbe posameznika in družbe

Bogdan Rahten
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več