19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

O varovanju zasebnosti in o piškotkih

Jure Godler

Varovanje zasebnosti

Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, tip brskalnika, naslov obiskane strani). To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju

Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in v njih ni nobenih podatkov o vaši identiteti.
Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne zapisuje vaših podatkov v piškotke.
Poleg lastnega sistema za serviranje oglasov, ki ne nastavlja piškotkov, uporabljamo tudi storitev Google Adsense (in hčerinsko mrežo Doubleclick), ki je nastavljena, da ne zbira podatkov in jih posledično ne obdeluje v svoje namene niti jih ne posreduje tretjim osebam.
Rok trajanja teh piškotkov je praviloma nastavljen na 2 uri nazaj v preteklost, kar pomeni, da so potekli, še preden so bili nastavljeni in da zbiranje podatkov ni možno.

Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. “Like” ali “G+1”) nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.

Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki zlobni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev:
► Kaj so piškotki in kako jih izklopim
► Smernice IPRS o uporabi piškotkov
► Specifikacije storitve Universal Analytics, ki jh uporabljamo (v angleščini)
► Google privacy policy (v angleščini)
► Naše Analytics nastavitve (v angleščini)
► Naše AdSense nastavitve (v angleščini)

In kaj lahko storim?

Če želite, lahko uporabo piškotkov vedno izklopite oz. vklopite v vašem brskalniku. Zavedajte pa se, da po izklopu nekatere storitve na teh (in tudi drugih) straneh morda sploh ne bodo delovale ali pa ne bodo delovale pravilno.
Piškotke pa lahko izklopite tudi samo za to stran s klikom na to povezavo. Po kliku vam bomo nastavili en sam piškotek, v katerega bomo zapisali, da ne želite nadaljnje uporabe piškotkov za to stran. Čeprav se sliši ironično, pa je to edini način, da lahko ob vašem ponovnem obisku ugotovimo, da piškotkov s te strani ne želite.

vir: Psilon.org

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več