0.5 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Zarja ponovila šentjurski največji pevski uspeh

Marijbor, 29. 5. 2022 – Naša pesem, slovensko zborovsko tekmovanje, ima med  zbori velik ugled, saj se na njem srečajo najboljše slovenske pevske zasedbe. Po dveh zelo težkih letih za delovanje, se je organizator tekmovanja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti odločil, da čim več zborom omogoči nastop, zato je Naša pesem potekala v  dveh kategorijah: tekmovanje in revija. Člani MePZ Zarja Šentvid pod vodstvom Matevža Pušnika, so sprejeli pogumno odločitev, da se prijavijo na tekmovalni del programa.

Nastop v soboto na odru Narodnega doma v Mariboru je napovedal odličen rezultat. Pevci so suvereno izvedli štiri zelo zahtevne pesmi, med njimi tudi priredbo ljudske Nocoj, pa, oh nocoj, ki jo je za svoj zbor napisal skladatelj Matic Romih. Rezultat ni izostal, zbor je prejel srebrno priznanje. To je po letu 1988, ko so bile srebrne članice ženskega zbora skladatelje Ipavcev Šentjur, ponovno najboljša uvrstitev šentjurskega zbora na tovrstnem tekmovanju.

Matevžu Pušniku je pripadala še izobraževalna nagrada JSKD za obetavnega mladega dirigenta, za vzpodbudo pa bo zbor lahko prisostvoval enemu izmed koncertov v Slovenski filharmoniji. Zboru, njihovemu zborovodji in vsem, ki stojijo za uspešno zgodbo našega najboljšega pevskega zbora, iskreno čestitamo!  Njihovo odlično in predano delo je mednarodna strokovna žirija prepoznala in ga nagradila. Upamo, da bomo znali kakovost kulturnega ustvarjanja ceniti tudi v lokalnem okolju in da bodo njihovi  rezultati navdih za nove kulturne dosežke v občini Šentjur. (Anita Koleša)

Sorodne novice

Revija odraslih pevskih zborov vstopa v četrto desetletje

Jure Godler

Letni koncert zbora v senci priznanja zborovodji

Jure Godler

Po dveh letih znova peli na 30. reviji pevskih zborov

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Zaključni koncert zborovodske delavnice

Jure Godler

Šentviška Zarja blestela v katalonski prestolnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več