14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Nedolžna šala, je bila povod za poročni dan

V soboto, 29. julija, sta svojo ljubezen zapečatila Ana Kovač s Ponikve in njen srčni izbranec Timotej Završki iz Kostrivnice pri Rogaški Slatini. Zdaj že zakonca Završki sta se spoznala pred nekaj leti preko skupne prijateljice, s katero so skupaj preživeli in doživeli veliko lepega. »Sprva je vse kazalo le na prijateljstvo, a je usoda zastavila drugačen scenarij, ki se je odvil nepričakovano.« Pojasnita mladoporočenca. Nekaj časa sta bila samo prijatelja, kasneje pa so se njune poti združile in postala sta par.

»Ideja o poroki je padla iz čistega »heca« prejšnje leto neko nedeljo ob družinskem kosilu, kjer sem spontano pred vsemi povedala, da se naslednje leto poročiva, seveda je bil šok za vse, tudi za Timoteja, ampak je v istem momentu pritrdil in še v šoku podprl mojo odločitev.«  Kot pripovedujeta, je bil najprej za vse samo hec, še zdaleč pa nista mislila dobesedno. Anina šala, pa se je skozi čas malce polegla in nanjo so vsi nekoliko pozabili. Vse do novembra, ko pa je pomemben korak storil Timotej, ko je zaročil Ano in tako ponovno šokiral. Tako se je iz nedolžne šale, zadnjo julijsko soboto, odvila pravljica.

Podoknica na predvečer

Priprave na njun poročni dan so potekale tekoče, saj sta se načrtovanja poroke kar hitro lotila, predvsem zato, da nista zadnji čas pred poroko hitela in česa pozabila. Seveda pa, kot pravita sama, jima brez pomoči njunih staršev, bratov, sester in prijateljev zagotovo ne bi uspelo izpeljati njunega dne tako, kot sta si ga zamislila. »Prav zato je najin dan bil še bolj popoln. Vsi so nama rekli, da naj ne bova na dan poroke živčna in res tako je tudi bilo, ker se je vse odvijalo tako hitro, da niti nisva imela časa razmišljati, če gre vse po planu.« Ker sta si želela tradicionalne poroke, sta zaročenca noč pred poroko preživela ločeno. Piko na i tradiciji pa so zadnji večer pred poroko dodali še Ponkovški podokničarji, ki so nevesti prišli zapet in jo s tem prijetno presenetili.

Dan je zaokrožila ljubezen

Njun poročni dan je potekal po začrtanem planu. Najprej se je dogajanje začelo odvijati pri ženinu doma, potem pa se je dogajanje prestavilo k nevesti. »Pred odhodom od doma smo se poslovili drug od drugega, mami in ati pa sta mi dala tudi svoj blagoslov. Čeprav oba veva, da se bova domov še vedno vračala, je bil za oba to res ganljiv trenutek.«  Svojo ljubezen sta zaročenca najprej zaobljubila pred Bogom in svati v cerkvi svetega Martina na Ponikvi, kjer sta si izmenjala prstana ter postala zakonca Završki. Presenečenjem, ki so sledili, pa ni bilo videti konca.

Med tem ko jih je pot vodila proti Jelenovem grebenu v Podčetrtek, so jima njuno pot prekrižali gasilci prostovoljnega gasilskega društva Ponikva, ki so ju presenetili z vodnim slavolokom. »Najin dan je bil lep in predvsem najin!« V Gostišču Jelenov Greben sta si ljubezen obljubila še pred matičarjem ter tako pravnomočno postala mož in žena. Ves čas vse do zgodnjih jutranjih ur so ju z glasbo spremljali člani ansambla Vžig, ki so poskrbeli za dobro glasbo in odlično vzdušje. »Na koncu je bil najin dan prečudovit, popestrila so ga drobna presenečenja, ljubezen pa ga je še dodatno zaokrožila.«

Skupaj jokali in se smejali

Danes, ko je dan že za njima, sta zakonca Završki vesela, da sta poslušala nasvete drugih in uživala sleherni trenutek njunega dne. »Tudi če v kakšnem trenutku stvari niso bile popolne ali izpeljane točno tako, kot smo jih načrtovali, je na koncu izpadlo najboljše. Vesela sva, da so bili ob nama takšni svatje, ki so naju spremljali skozi dan, se veselili in v ganljivih trenutkih tudi jokali z nama. Posebna zahvala pa ponovno tistim, ki ste pomagali vse od organizacije poroke, do poteka najinega dne, ter do novega poglavja najine življenjske zgodbe.«

Tudi mi vama želimo, da bi tako zaljubljena ostala še dolgo. Naj vaju na vajini skupni poti spremljata sreča in dobra volja. Pa srečno na vajini skupni poti, zakonca Završki!  (Tjaša Ferlež, Foto: Tomaž Žnider)

Sorodne novice

Za dvema zarokama je sledila še poroka

Tjaša Ferlež

Njuna srčnost iz poklica je zanetila iskro ljubezni

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Njun najlepši dan je bil tradicionalen in čaroben

Jure Godler

Poroka: Glasba je kriva za njuno ljubezen

Tjaša Ferlež

Šranga na Sveti Heleni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več