6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Jajca z zeleno lupino

Andjelko Knežević iz Rogatca goji kokoši araukana. Posebnost teh kokoši je, da nesejo jajca z zeleno lupino. S projektom Araukana se je prvič seznanil pred leti v Mehiki. Kokoši pasme araukana in njihova jajca so bila že pred stoletji zelo priljubljena pri Indijancih, saj so se po zaužitju teh jajc počutili zelo dobro, zdravo in polni energije. Dandanes jih spoznavajo in vedno bolj cenijo tudi drugod po svetu. So izrednega pomena za zdravo življenje in dobro počutje. Proste reje se je v Sloveniji Andjelko Knežević lotil prvi, in sicer po tradicionalnem indijanskem načinu, kot se je naučil pri lokalnih Indijancih v Mehiki, in je za zdaj edini; tovrstne reje ni niti v sosednji Hrvaški, Avstriji, Italiji. Živali se ves dan gibljejo v prosti pašni reji na terenu, ki ni škropljen ali gnojen z nobenimi kemičnimi sredstvi ali gnojili, zvečer in preko noči pa prebivajo v urejenih prostorih. Poleg prodaje jajc na domu v Rogatcu ponuja tudi pokušine jedi iz jajc omenjenih kokoši, za katere se je potrebno predhodno naročiti. Lastnik izpostavlja, da so jajca testirana na Zavodu za zdravstveno varstvo Maribor in da izpolnjujejo vse standarde HACCP.

Obiščete jih lahko na naslovu:

Aurokana Andjelko Knežević,s.p., Tepešev graben 16, 3252 Rogatec ali se naročite na pokušino na  GSM: 040 614 578 ali e-mail: andjelko.knezevic@siol.net .

(promocijski prispevek)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več