20.7 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Razborju

Dramlje, 16. 1. 2023 – Sinoči, nekaj pred 20. uro, so bili policisti PP Šentjur obveščeni o požaru. V Razborju, ob avtocesti, je zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil ostrešje hiše, škoda je nastala tudi v drugih prostorih. Alarmirana so bila tri prostovoljna gasilska društva – Dramlje, Ponikva in Šentjur, ki so na težko dostopno prizorišče požara izvozila kar s sedmimi gasilskimi vozili. V težkih razmerah, v snegu pomešanem z dežjem, so uspeli požar pogasiti. V gasilski intervenciji je sodelovalo 42 gasilcev.

Čeprav so gasilci mansardo pregledali s toplotno kamero, se trdovratni požar ni želel ukloniti mrazu, dežju in tudi ne gasilcem. Policista sta ob 3:25 uri zjutraj opazila, da se iz objekta znova kadi. Na pomoč so prihitela kar štiri gasilska društva – prvim trem so se tokrat pridružili še Lokarčani. Ob gašenju novega požara je sodelovalo 30 gasilcev, ki so ob negativni temperaturi, z dihalkami na izredno spolzki strehi, razkrili in pogasili še vedno tlečo izlolacijo. Z ogledom kraja in ugotavljanjem vzroka požara so pristojne službe nadaljevale še danes. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zagorelo na motorju dozirnega polža za sekance

Tjaša Ferlež

Zaradi vročega pepela zagorelo listje

Jure Godler

Požar uničil novogradnjo v Dobrini

Tjaša Ferlež

Za nastali požar je bila kriva sveča

Tjaša Ferlež

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

Prosijo za pomoč – čez noč ostala brez strehe nad glavo

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več