28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

500 vrabčkov zapelo pomladi

Blagovna, 12. 4. 2018 – Kot vsako leto sta tudi letos Območna izpostava JSKD Šentjur in njena vodja Nastija Močnik pripravila srečanje otroških in mladinskih zborov občin Šentjur in Dobje – Mi smo pomlad. Tudi tokrat je prostore in večnamensko dvorano velikodušno odstopila Podružnična osnovna šola Blagovna, ki je prostor okrasila s pojočimi vrabčki. Zato ni naklučje, da je voditeljica Tina Pečar večkrat omenila vrabčke, ki so simbolizirali seveda pevce.

Zaradi dolžine koncerta in velikega števila nastopajočih pevskih sestavov je organizatorica območno revijo razdelila na dva dela. V prvem delu so se predstavile mlade pevke otroških in mladinskih šolskih zborov iz OŠ Dramlje, OŠ Slivnica pri Celju, OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Planina pri Sevnici, v drugem delu pa pevci iz OŠ Dobje, OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Blaža Kocena Ponikva in POŠ Blagovna. Predvsem slednji so izjema, saj se že vrsto let udeležujejo revije kot edini zborček s podružnične šole. Pevke in pevci so skupaj s svojimi zborovodji pripravili prijeten program za poslušanje, ki so ga naketeri zbori popestrili tudi s koreografijo.

Revijo je strokovno spremljala Darinka Ivačič, dolgoletna zborovodkinja ter prejemnica številnih priznanj in nagrad. V letu 2007 je prejela tudi priznanje domače občine Zreče za življensko delo na področju otroškega in mladinskega zborovskega petja. Ta bo morala zbore, ki so zapeli na Blagovni, razvrstiti na regijski in državni nivo. To slednje pa gre našim pevcem precej dobro iz grla, saj so nekateri od njih še nedavno zelo uspešno predstavljali svoj kraj in šolo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kjer besedam spodleti, glasba govori!

Jure Godler

Naša pesem skladatelja Matica Romiha

Jure Godler

Po treh letih znova poklicali pomlad

Jure Godler

Medobčinsko prvenstvo OŠ v atletiki

Jure Godler

Omikron v napadu. Oddelki in zaposleni v karantenah, okužbe naraščajo

Jure Godler

Reportaža: Razlike v znanju učencev so se poglobile

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več