14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Costo & Costo na Linhartovem srečanju

Blagovna, 14. 4. 2023 – Linhartovo srečanje gledaliških skupin Slovenije je festival, ki ga že vrsto let organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in na katerem vsako leto sodeluje več kot 100 gledaliških skupin. Letos je v programu srečanja tudi predstava Costo & Costo v produkciji Epik teatra, ki je pred leti s svojo improvizacijsko skupino Improgalaktiki že sodeloval na tem festivalu ljubitejskih gledališč.

Ustvarjalni gledališki tandem Tom in Edith Costo sta v petek zvečer na Blagovni predstavila svojo verzijo  pogovorne oddaje voditeljice Zvezdine (Edith Costo), ki se s srčnim navdušenjem in poslanstvom karmične gostiteljice predaja svojim gostom. Vsak od njih je eden od sanjskih moških, ki jih odlično interpretira Tom Costo. Improvizirana predstava z izdelanim konceptom televizijskega šova je navdušila številno občinstvo v šolski večnamenski dvorani. Čeprav prostor ni dovoljeval bolj pristne bližine z izvajalcema na odru, sta Tom in Edith uspela gledalce animirati za spremljanje dinamičnega dogajanja, prežetega s prizori imitacije, šal in spontanih dovtipov.

»Ko sem sedel med občinstvom, sem se spraševal, ali imam sploh kakšno pravico komentirati predstavo, če pa se ljudje okoli mene tako zabavajo,« je pogovor z igralcema začel Dejan Spasić, strokovni selektor Linhartovega srečanja. Seveda je potem sledila odlična debata o gledališkem ustvarjanju, odrskih izkušnjah, potencialu improvizacijskega odra in o predstavi, pri kateri je največja odlika interpretacijska moč obeh protagonistov. (Anita Koleša)

Sorodne novice

Po štirih letih zopet revija vokalnih skupin

Jure Godler

Regijsko priznanje za najboljšo moško vlogo prejel Luka Žerjav

Jure Godler

Revija odraslih pevskih zborov vstopa v četrto desetletje

Jure Godler

Tri gledališke skupine so se igrale gledališče

Jure Godler

Zvezdina svojo oddajo z gosti posnela v IKC

Jure Godler

Musica academica tokrat še s filmom in baletom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več