14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Ponikva, 25. 7. 2023 –  Hudim neurjem s točo in huronskim vetrom še očitno ni videti konca. Klici na pomoč so danes zjutraj nekaj minut čez polnoč zazvonili gasilskim društvom po občini in s tem sporočili, da je relativno kratko neurje v nekaj minutah za sabo pustil močno opustošenje. Če se je pretekle dni izkazalo, da je bil center dogajanja v Šentjurju, si je nevihta za tarčo to noč izbrala Ponikvo, Dolgo Goro, Sladko Goro ter vse naprej do Rogaške Slatine.

Najhuje je zagotovo bilo na Ponikvi in Dolgi Gori, kjer so gasilci že vse od pol ene ure ponoči na terenu in pomagajo pri odstranjevanju škode. Orkanski veter je razkril večje število stanovanjskih in drugih objektov, podrl drevesa preko cest in prekinil prometne povezave ter poškodoval ali uničil električne vode. Aktivirani so bili gasilci PGD Ponikva, Dramlje, Dolga Gora, Lokarje, Kalobje, Planina, Slivnica in Šentjur, ki še vedno odpravljajo posledice neurja, prekrivajo razkrite strehe in z odstranjevanjem dreves vzpostavljajo prometne povezave, dežurni Elektra Celje pa vzpostavljajo električne vode.

Okoli devete ure zjutraj je območje občine ponovno zajelo neurje, ki je razkrilo strehe objektov in podiralo drevesa. Ponovno so pri odpravljanju posledic posredovali gasilci PGD Ponikva, Dramlje, Dolga Gora, Lokarje, Kalobje, Planina, Slivnica in Šentjur. Do petnajste ure je bilo zabeleženih kar enainšestdeset prijavljenih dogodkov. (Tjaša Ferlež, foto: gasilska društva)

Sorodne novice

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Obvestilo o dodelitvi sredstev za sanacijo po neurjih na stanovanjskih objektih

Jure Godler

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stavbah in zemljiščih

Jure Godler

Razmišljanje: Hvala vam, gasilci!

Jure Godler

Silovita moč narave znova razdejala občino

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več