-0.5 C
Sentjur
19/01/2020
sentjur.net

Dedek Mraz prišel s Kraljico sveta

Prevorje, 25. 12. 2018 – Dedek Mraz je z naprtanim košem, polnim daril, tudi letos obiskal prevorsko osnovno šolo in s pomočjo Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur obdaril predšolske otroke ter učence prvega razreda. Vse navzoče pa so tudi tokrat navdušili mladi igralci dramske sekcije drameljske šole, z igrico Kraljica sveta. 

Medtem ko so prevorski učenci višje stopnje že iz Miklavževe malhe od Lions kluba Celje Keleia prejeli sedem novih tabličnih računalnikov, je dedek Mraz pred božičnimi prazniki obdaril še učence prvega razreda in predšolske otroke. Pri slednjem je svojo dobrosrčnost izkazalo Društvo prijateljev mladine Šentjur. Obiskovalci pa so skupaj z otroci težko pričakovali, s kakšno igrico bodo navdušili mladi Drameljčani tudi tokrat.

Kraljica sveta

Pod vodstvom neutrudne mentorice Anice Čede so zaigrali igrico Kraljico sveta, katere njeno visočanstvo in oblast nista zdržala. Potegnilo jo je nazaj  v sproščeno vzdušje plesa in družabnost svojih vrstnikov. Dobrega moža so s petjem in plesom nagradili tudi vrtčevski in osnovnošolski otroci, ki so poskrbeli za sproščen in topel uvod v praznične dni. V imenu DPM Šentjur je obiskovalce nagovorila njegova predsednica Albina Karmuzel in med drugim povedala, da je njihovo delovanje vedno bolj nepogrešljivo ter izrazila veselje, da jim po številnih letih še vedno uspeva obdarovati otroke in tudi sicer pomagati tako ali drugače.

Vodja šole Marija Frece Perc je natrosila ščepec želja za lepo praznovanje v krogu družin, med prijatelji, ob toplem domačem ognjišču, prijaznih besedah in poklanjanju samega sebe. Druženje je potekalo še v neuradnem delu, ob pogostitvi, za katero je prispevala Krajevna skupnost Prevorje.

Majda Rezec

 

Sorodne novice

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Prejeli smo: Medved Jakob in dedek Mraz z darili

Jure Godler

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Pajek ostaja predsednik prevorskih planincev

Jure Godler

Na Prevorju polnili vreče

Majda Rezec

Igrali so se gledališče (1. del)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več