5.2 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Dedek Mraz prišel s Kraljico sveta

Prevorje, 25. 12. 2018 – Dedek Mraz je z naprtanim košem, polnim daril, tudi letos obiskal prevorsko osnovno šolo in s pomočjo Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur obdaril predšolske otroke ter učence prvega razreda. Vse navzoče pa so tudi tokrat navdušili mladi igralci dramske sekcije drameljske šole, z igrico Kraljica sveta. 

Medtem ko so prevorski učenci višje stopnje že iz Miklavževe malhe od Lions kluba Celje Keleia prejeli sedem novih tabličnih računalnikov, je dedek Mraz pred božičnimi prazniki obdaril še učence prvega razreda in predšolske otroke. Pri slednjem je svojo dobrosrčnost izkazalo Društvo prijateljev mladine Šentjur. Obiskovalci pa so skupaj z otroci težko pričakovali, s kakšno igrico bodo navdušili mladi Drameljčani tudi tokrat.

 

Kraljica sveta

Pod vodstvom neutrudne mentorice Anice Čede so zaigrali igrico Kraljico sveta, katere njeno visočanstvo in oblast nista zdržala. Potegnilo jo je nazaj  v sproščeno vzdušje plesa in družabnost svojih vrstnikov. Dobrega moža so s petjem in plesom nagradili tudi vrtčevski in osnovnošolski otroci, ki so poskrbeli za sproščen in topel uvod v praznične dni. V imenu DPM Šentjur je obiskovalce nagovorila njegova predsednica Albina Karmuzel in med drugim povedala, da je njihovo delovanje vedno bolj nepogrešljivo ter izrazila veselje, da jim po številnih letih še vedno uspeva obdarovati otroke in tudi sicer pomagati tako ali drugače.

Vodja šole Marija Frece Perc je natrosila ščepec želja za lepo praznovanje v krogu družin, med prijatelji, ob toplem domačem ognjišču, prijaznih besedah in poklanjanju samega sebe. Druženje je potekalo še v neuradnem delu, ob pogostitvi, za katero je prispevala Krajevna skupnost Prevorje.

 

Majda Rezec

Sorodne novice

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Jure Godler

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

Ne štejejo le materialne dobrine, štejejo  tudi pogovori

Majda Rezec

Prejeli smo: 18. Astronomska noč na Prevorju

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več