8.7 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Divji večer za dušo

Šentjur, 18. 3. 2017 – Kljub temu, da sta se istočasno odvijali dve prireditvi, je okrog 400 obiskovalcev vseeno raje izbralo divje kot golo. V Telovadnici šentjurskih olimpijcev na Osnovni šoli Franja Malgaja Šentjur se je ob osmih zvečer začel pravi zvočni razvrat. Samostojni koncert z gosti so namreč pripravili člani vokalne skupine IlDIVJI, kot gosti pa sta se jim na odru pridružila še ansambel Sekstakord in vedno energična Nuša Derenda. Eno pesem pa je z njimi odpel še skoraj čisto pravi Magnifico, ki ga je z odliko upodobil basist Matija Kramberger. Izdali so ga le lasje.

Vokalna skupina IlDIVJI šteje pet članov, druži pa jih ljubezen do petja in glasbe vseh zvrsti. Prvi tenor poje Florjan Rajšp, ki prihaja iz bližine Lenarta, natančneje iz Lormanja pri Lenartu. Drugi tenor pojeta Aleš Perko iz Spodnje Velke pri Sladkem vrhu in Žiga Šraml iz Vrha pri Šmarju pri Jelšah. Za bariton skrbi Lojzi Bobnar s Planine pri Sevnici, Basira pa Matija Kramberger iz Spodnjega Porčiča pri Lenartu. Njihova skupna pot se je začela na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru, kjer so na prireditvi Pokaži, kaj znaš ugotovili, da imajo obilo skupnih interesov. Tako je nastala vokalna zasedba, ki zaradi svoje kvalitete v slovenskem okolju postaja vse bolj prepoznavna. Njihov moto se glasi: “Iz naših ust v vaša ušesa in prišli boste v nebesa. V dobrih dveh urah dolgem koncertu so nam zaupali mnoge modrosti, izkušnje in dogodivščine. Vselej pa se držijo poznane štajerske misli, ki se glasi: “Eno pa še bomo, čuj!” (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več