15 C
Šentjur pri Celju
30/09/2020
sentjur.net

Dobjani praznovali polnoletnost

Dobje, 23. 7. 2017 – Občina Dobje je v nedeljo praznovala občinski praznik. Na osrednji slovesnosti so podelili priznanja občine in se prepustili glasbenim užitkom. Spomnili so se dejstva, da je občina pričela delovati po drugem krogu členitve občin leta 1999. Kraj je v tem času lepo napredoval, kar pričajo številni kilometri asfaltiranih cest in vodovodov, vrtec, knjižnica in stanovanja za mlade družine. Župan Franc Leskovšek je poudaril, da je Občina Dobje ena najmanjših slovenskih občin in v zadnjem času je popustil pritisk o ukinjanju manjših občin. Pohvalil se je tudi, da je delo v občinski upravi organizirano zelo racionalno, saj so zaposlene le tri sodelavke. Občina se je v tem letu končuje dela na biološki čistilni napravi za 100 populacijskih enot. Dela potekajo tudi na zamenjavi ostrešja na OŠ Dobje in predstavljajo največjo investicijo v občini to leto. Občina pa je tudi sofinancirala nakup novega gasilskega vozila, ki je velika pridobitev za gasilce. Končali so dela na cesti Jezerce-Repuš v dolžini dveh kilometrov, ki so jo gradili fazno skozi več let.

Pred podelitvijo priznanj pa so zaigrali tamburaši, ki jih v okviru Kulturnega društva Dobje vodi Jožica Salobir. Župan Leskovšek je podelil priznanja predstavnikom mlade generacije, ki zapuščajo osnovnošolske poti in so se izkazali z uspehi na več področjih. Priznanja so prejeli: Tjaša Žibret, Katarina Bevc, Pia Fenko, Kristina Bahč, Lan Leskovšek, Alja Selič in Hana Jazbec. Priznanje je prejela tudi Nastja Vogrinc, ki je postala zlata maturantka.

Pisna priznanja Občine Dobje so prejeli Franc Planko, Darko Gračnar in Podjetje Tajfun Planina. Zlato plaketo Občine Dobje je prejela Marija Plemenitaš, post humno pa je častni občan postal Božo Robič starejši. Za kulturno popestritev so poskrbeli še Tomaž Brilej na klavirju, zapela je Teja Leskovšek, trobentač Matic Gračner, za konec pa je zaigral še kvintet haromik. Pred Kulturnim domom Dobje pa je sledila še zabava z Ansamblom Pik. (Jure Godler)

Sorodne novice

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Jure Godler

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

ViP

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več