20.4 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Dobjanski logiki zaključili leto

Dobje, 24. 6. 2016 – Učenci krožka logika na OŠ Dobje so pripravili sedaj že tradicionalno zaključno prireditev s podelitvijo priznanj in druženjem ob sladkih dobrotah. Pripravili so krajše igrice o Rdečehlački Vinka Möderndorferja. O deklici Gaji, ki ne gre nikamor brez svojih rdečih hlačk. Skupaj z imenom in hlačkami pa je dobila zmožnost, da se lahko pogovarja z živalmi in rastlinami. Tega odrasli vedno ne razumejo, zato jo včasih pogledajo tudi postrani. Celo k zdravniku za pogovarjanje jo pošljejo, ki pa ugotovi, da z deklico ni nič narobe, le njena domišljija je brezmejna. Program so popestrili še z glasbenimi in plesnimi točkami. Dobjanski logiki so se prepoznali v Rdečehlački in se odločili uprizoriti nekaj krajših igric. Tako tudi njih krasi brezmejna domišljija, razumevanje, prijateljstvo, medsebojna pomoč, delavnost, ustvarjalnost in sodelovanje. Učenci so s programom povzeli celoletno dogajanje pri krožku in sodelovanje na različnih natečajih in dogodkih.

Na zaključnem dogodku Spodbujamo prijateljstvo v Murski Soboti so za izdelke na temo prijateljstva osvojili 2. mesto in prejeli nagrado Naj prijatelj-Fair play, saj so na izviren način predstavili pozitivne lastnosti vsakega posameznika. S pomočjo prvega razreda in učiteljice Magde so ustvarjali plakat, makete in se učili prometnega režima in predpisov. Osvojili so 3. mesto. Učenci 2 triade so sodelovali na natečaju Energetsko znanje za odgovorno ravnanje in za predstavitve o virih energije in razmišljanja o varčevanju z energijo, v kategoriji osnovne in srednje šole osvojili odlično 2. mesto. Izvedli so delavnice o varnosti v prometu – na poganjalčkih so se učenci 1.-3 razreda podali med prometne znake; V delavnici o energiji so odkrivali kje najdemo energijo in kako jo pretvarjamo v elektriko ter preverili način življenja z uporabo elektrike nekoč in danes, pa kako varčujemo z energijo.

V sklopu delavnice Živim zdravo so tekmovali v spretnostnem poligonu, malem nogometu ter se učili o zdravi prehrani. Imeli pa so tudi delavnico vrtičkanja. Najboljše športne skupine so prejele tudi lepe nagrade. Udeležili so se še Festivala Sobivanja v adrenalinskem parku BTC v Ljubljani, kjer so zaključili z vsemi natečaji in dogodki Društva Sobivanje. Tudi tam so tekmovali v športnih disciplinah projekta Živim zdravo, v spretnostnem poligonu, med dvema ognjema in malem nogometu z ostalimi slovenskimi osnovnimi šolami. Naša skupina Dobjanske lisice je osvojila odlično drugo mesto v kategoriji 1. triletja. Skupina Veselih 6 pa 3. mesto v kategoriji 2 in 3 triletje. Na festivalu pa so prejeli tudi nagrade in priznanja za uvrstitve na natečajih Društva Sobivanje ter preizkusili svoje sposobnosti v adrenalinskem parku.

Tudi letos smo logiki organizirali zaključno ekskurzijo. Tokrat smo se odpravili na Dunaj. Ogledali smo si dvorec Schönbrunn, živalski vrt, center Dunaja, za konec pa smo si v dunajski ljudski operi Volksoper Wien ogledali opereto ,,Der Bettelstudent,,. Preživeli smo čudovit a naporen dan na Dunaju, kot nagrado za trdo in uspešno delo skozi celo šolsko leto, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Pri izvedbi ekskurzije smo si pomagali z zbranim denarjem na bazarjih ter s prispevki donatorjev Asfalt Kovač in Prevozi in zemeljska dela Matej Čokl s.p. Učenci so na tekmovanjih iz znanja več kot odlično zastopali šolo in osvojili 17 zlatih in 71 srebrnih priznanj na državnih tekmovanjih.

Tekmovanje v znanju logike:

Zlato priznanje: Tjaša Žibret (8. razred)

Srebrno priznanje: Nik Doberšek in Eva Vidic (9. razred)

Tekmovanje v prostorski predstavljivosti Matemček:

Zlato priznanje: Luka Centrih, Ajda Fuchs Plemenitaš (3. razred), Sara Robič (5. razred), Ana Vidic in Urška Vrečko (6. razred) ter Mitja Cesar in Manca Kolman (9. razred).

Srebrno priznanje: Manca Kovačič, Klara Jeran, Timotej Zalokar, Rebeka Lemut (1. razred), Kaja Leskovšek, Julija Jazbec (2. razred), Neža Vidic, Maja Jazbinšek (3. razred), Domen Bahč, Lucija Leskovšek (4. razred), Taja Leskovšek, Zala Koprivc  (5. razred), Matic Gračnar (6. Razred), Maruša Tovornik (7. razred), Tjaša Žibret, Kristina Bahč, Hana Jazbec (8. razred), Eva Vidic, Tomaž Brilej, Patricija Tržan in Nik Doberšek, (9. razred).

Tekmovanje v razvedrilni matematiki:

Zlato priznanje: Tjaša Žibret (8. razred) in Eva Vidic (9. razred).

Srebrno priznanje:  Ana Vidic, Anej Bezgovšek (6. razred), Maruša Tovornik (7. razred), Kristina Bahč, Hana Jazbec (8. razred), Tomaž Brilej, Nik Doberšek, Manca Kolman, Mitja Cesar, Patricija Tržan in Lara Bezgovšek (9. razred).

Tekmovanje v znanju astronomije za Dominikova priznanja:

Srebrno priznanje: Tjaša Žibret in Pia Fenko (8. razred) ter Tomaž Brilej in Nik Doberšek (9. razred).

Tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja:

Srebro priznanje: Taja Leskovšek (5. razred), Ana Vidic (6 .razred), Tjaša Žibret (8. razred) in Mitja Cesar, Nik Doberšek, Manca Kolman in Eva Vidic (9. razred).

Raziskovalna naloga  

Zlato priznanje za osvojeno 1. mesto na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev na področju arhitektura – gradbeništvo: Tomaž Brilej in Manca Kolman (9. razred)

Tekmovanje v znanju logike – Logična pošast

Zlato priznanje: Timotej Zalokar (1. r), Kaja Leskovšek (2. r), Zala Koprivc (5. razred), Ana Vidic (6. r) in Tjaša Žibret (8. r)

Srebrno priznanje: Klara Jeran, Patrik Gradič, Rebeka Lemut (1. razred), Zala Tovornik, Julija Jazbec, Maja Fenko  (2. razred), Luka Centrih, Ajda Fuchs Plemenitaš, Neža Vidic, Zala Salobir Pušnik  (3. razred), Domen Bahč, Žan Kovač (4. razred), Taja Leskovšek, Sara Robič (5. razred), Urška Vrečko (6. razred), Maruša Tovornik (7. razred), Hana Jazbec, Kristina Bahč (8. razred), Eva Vidic, Tomaž Brilej, Manca Kolman, Patricija Tržan, Mitja Cesar, Lara Bezgovšek (9. razred). (Mentorici Marija Blažič in Tina Globočnik)

Sorodne novice

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: O varnosti motoristov na OŠ Dobje

Jure Godler

Mini Planica na OŠ Dobje

Jure Godler

Osnovna šola Dobje na Danskem

ViP

Superlativi za edino predstavnico odličnjakov

Jure Godler

Prejeli smo: OŠ Dobje najboljša v Savinjsko-Koroški regiji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več