0.7 C
Šentjur
15/12/2019
sentjur.net

Drameljčani predstavili ipavčev zborovski opus

Šentjur, 27. 10. 2017 – V sklopu Ipavčevih kulturnih dnevov so del glasbenega zborovskega opusa skladateljev Ipavcev prikazali tudi pevci in glasbeniki iz Dramelj. Uvodoma je zbrane pozdravila direktorica JZ Knjižnica Šentjur Tatjana Oset, ki je poudarila pomen slavne šentjurske rodbine. Koncert pa so otvorili tisti najmlajši – otroci, ki prepevajo v Otroškem pevskem zboru Dramlje. V zbor so včlanjeni otroci od 2. do 5. razreda osnovne šole, v tem šolskem letu pa se bodo udeležili tudi državnega tekmovanja pevskih zborov v Zagorju. Zbor vodi Marija Klančar, na klavirju pa jih je spremljala Valentina Zidar.

Za njimi so se predstavile pevke ŽPZ Dramlje, ki deluje že nekaj več kot 30 let, in na letošnji občinski reviji odraslih pevskih zborov so bile izbrane za regijsko tekmovanje. Zbor vodi Lucija Kolar, pevke pa so zapele pesmi Gustava Ipavca Slovensko dekle in Vse mine. Pevci Moškega pevskega zbora Dramlje, ki ga vodi prof. Matevž Goršič, so zapeli Gustavovo Pod lipo in Benjaminovo Domovini, ki je tudi himna Občine Šentjur. Preden pa so združili moči vsi pevci, je na trobento zaigral še odličen Amadej Štrajhar, žal pa nismo slišali nastopa Ize Peperko na flavti in Miha Inkreta Rotovnika na tolkalih, ki sta nastop zaradi bolezni odpovedala. Za konec pa so pevci, ki so prej zapeli v moškem, in pevke iz ženskega zbora združili moči in za konec večera zapeli še tri Ipavčeve skladbe. Koncert sta povezovala Lucija Lavbič in Marcel Kovač. (Jure Godler)

Sorodne novice

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler

Izštekano? Odštekano! IV

Jure Godler

Ipavci prepevali v župnijski cerkvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več