1.3 C
Šentjur pri Celju
06/12/2021
sentjur.net

Eksplozija v drameljski šoli!

Dramlje, 4. oktober 2019 – Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Ob tem se v mnogih društvih odločijo za različne aktivnosti, ki so vezane na varnost pri požarih in samem gasilstvu. Tudi gasilci PGD Dramlje so tako kot vsako leto tudi letos pripravil taktično vajo, v kateri so gasilci preizkusili svoje znanje in spretnosti. Vajo so izvedli zadnjo soboto, 28. septembra, v domači osnovni šoli.

Do »požara« je prišlo v soboto zjutraj na Osnovni šoli Dramlje. Zagorelo naj bi v kuhinji, požar pa se je širil na ostrešje. Lastnik je gasilce obvestil, da je do nastanka požara najverjetneje prišlo zaradi pozabljene hrane na štedilniku. Nemudoma so preko pozivnikov obvestili člane PGD Dramlje, PGD Ponikva, PGD Lokarje, PGD Ljubečna in PGD Vojnik, ki so prihiteli na kraj dogodka. Gasilci so takoj začeli opravljati svoje delo, pri tem pa so ugotovili, da je v stavbi pogrešanih in poškodovanih devet ljudi. Ekipa reševalcev Zdravstvenega doma Celje je skupaj z nekaj prostovoljci rdečega križa oskrbela poškodovance.

Vaja je bila letos izvedena v sodelovanju gasilskega društva PGD Dramlje in Osnovne šole Dramlje, na meddruštveni gasilski vaji pa so sodelovala tudi društva iz treh gasilskih zvez Celjske regije. Vodja vaje je bil domači poveljnik Franc Zdolšek, vajo pa sta spremljala poveljnik Gasilske Zveze Šentjur Martin Cmok in ravnateljica osnovne šole Mirjana Aužner. (Tjaša Ferlež, Foto: Mitja Jager)

Sorodne novice

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več