25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Eksplozija v drameljski šoli!

Dramlje, 4. oktober 2019 – Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Ob tem se v mnogih društvih odločijo za različne aktivnosti, ki so vezane na varnost pri požarih in samem gasilstvu. Tudi gasilci PGD Dramlje so tako kot vsako leto tudi letos pripravil taktično vajo, v kateri so gasilci preizkusili svoje znanje in spretnosti. Vajo so izvedli zadnjo soboto, 28. septembra, v domači osnovni šoli.

Do »požara« je prišlo v soboto zjutraj na Osnovni šoli Dramlje. Zagorelo naj bi v kuhinji, požar pa se je širil na ostrešje. Lastnik je gasilce obvestil, da je do nastanka požara najverjetneje prišlo zaradi pozabljene hrane na štedilniku. Nemudoma so preko pozivnikov obvestili člane PGD Dramlje, PGD Ponikva, PGD Lokarje, PGD Ljubečna in PGD Vojnik, ki so prihiteli na kraj dogodka. Gasilci so takoj začeli opravljati svoje delo, pri tem pa so ugotovili, da je v stavbi pogrešanih in poškodovanih devet ljudi. Ekipa reševalcev Zdravstvenega doma Celje je skupaj z nekaj prostovoljci rdečega križa oskrbela poškodovance.

Vaja je bila letos izvedena v sodelovanju gasilskega društva PGD Dramlje in Osnovne šole Dramlje, na meddruštveni gasilski vaji pa so sodelovala tudi društva iz treh gasilskih zvez Celjske regije. Vodja vaje je bil domači poveljnik Franc Zdolšek, vajo pa sta spremljala poveljnik Gasilske Zveze Šentjur Martin Cmok in ravnateljica osnovne šole Mirjana Aužner. (Tjaša Ferlež, Foto: Mitja Jager)

Sorodne novice

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler

V Dramljah pojemo slovenske pesmi

Jure Godler

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

PGD Dramlje: Organizirali bodo tudi gasilsko veselico

Jure Godler

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več