20.2 C
Šentjur pri Celju
02/08/2021
sentjur.net

Erasmus + “Spregovorimo o tleh”

Šentjur, 22. 10. 2018 – Tla opravljajo številne funkcije – omogočajo rast rastlinam in s tem pridelavo hrane, omogočajo kroženje hranil, razgrajujejo škodljive snovi, filtrirajo padavine, predstavljajo življenjski prostor organizmom in živalim. Pomembnost tal je vse prevečkrat prezrta ali samoumevna. Učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur so se ravno iz tega razloga priključili k mednarodnemu projektu Erasmus +, ki podpira mobilnost učencev, dijakov in študentov. Njihov ključni ukrep so strateška partnerstva med šolami, zato so se povezali s šolami iz Poljske (Gorlice), Nizozemske (Roterdam), Italije (Cosenza) in Španije (Tenerife). “Namembnost je ne samo izobraževanje učencev, temveč tudi učiteljev in širše javnosti. Finančno projekt podpira Evropska komisija, del pa primakne tudi šola,” je povedal koordinator projekta mag. Jure Radišek.

Program bo trajal dve leti, glavna tema pa je pedologija ali veda o tleh, ki opredeljuje pomen tal kot ključen naravni vir v okviru ekosistemov. S tem projektom želijo vzpodbuditi mlade, da se učijo naravoslovnih vsebin, izboljšajo svoje jezikovne spretnosti in oblikujejo ustrezen odnos do okoljske in kulturne dediščine. Ravno v ponedeljek, 22. oktobra, so v Šentjurju gostili prvo projektno srečanje, ki so se ga udeležili tudi otroci partnerskih šol s svojimi profesorji. Gostujoče in naše učence smo ujeli na sprejemni prireditivi, ki so jo pripravili na šoli. Učenci so zaigrali otroško predstavo o umazanih tleh v angleškem jeziku, katere konec si bodo lahko učenci ogledali na koncu gostovanja. Najbolj bučen aplavz pa je na sami sprejemni prireditvi je požel ravnatelj osnovne šole Marjan Gradišnik, ki je na klavirsko harmoniko zaigral slovensko “Mi se imamo radi.” (Jure Godler)

Sorodne novice

Ob gradnji krožišča bo spremenjen cestni režim

Jure Godler

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler

Nagovor ravnatelja Jureta Radiška staršem in učencem

Jure Godler

Devetošolci z improvizirano valeto zaključili šolo

Jure Godler

Šentjurski osnovnošolci smučali v Ribnici na Pohorju

Jure Godler

OŠ Franja Malgaja Šentjur: Štiri obletnice in proslava

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več