10 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Ex tempore tokrat na Planini pri Sevnici

Planina pri Sevnici, 3. 9. 2017 – Ljubiteljski likovniki iz vse celjske regije so se minulo nedeljo, 3. septembra, dobili na tradicionalnem ex temporu, ki ga je šentjurska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti tokrat organizirala na Planini pri Sevnici, v eni od največjih krajevnih skupnosti v občini Šentjur. Malce muhasto vreme slikarjem ni preprečilo, da bi se razporedili po kraju in na svoja platna ujeli različne motive, ki jih ponuja čudovita Planina. Največ se jih je lotilo slikanja mogočnih in impresivnih ruševin gradu, zaščitnega znaka te krajevne skupnosti.

Nekateri pa so zaradi na trenutke zelo močnega vetra vseeno raje ustvarjali v varnem zavetju med štirimi stenami. V slabih štirih urah letošnjega likovnega srečanja so nastale številne slike, ki jih bo moč najprej videti na razstavi v Galeriji Zgornji trg (odprtje razstave bo 21. septembra 2017), kasneje pa tudi na Planini pri Sevnici. JSKD OI Šentjur se za pomoč pri izpeljavi ex tempora zahvaljuje Krajevni skupnosti in Osnovni šoli Planina pri Sevnici. (N. M.)

Sorodne novice

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več