1.3 C
Šentjur pri Celju
06/12/2021
sentjur.net

Po dveh letih ponovno tekmovala gasilska mladina

Šentjur, 26. junij 2021 – Gasilska zveza Šentjur je v soboto dopoldan v Gorici pri Slivnici organizirala tekmovanje za mladinke, mladince, pionirje in pionirke gasilskih društev znotraj gasilske zveze. Mladi gasilci so se na sončno junijsko soboto v konkurenci pomerili v vaji z vedrovko in prenosom vode, medtem ko so se mladinci in mladinke pomerili v vaji z ovirami in vaji navezave orodja. Tekmovanja šentjurske gasilske zveze so se udeležila društva znotraj nje, med njimi je bilo skupno kar 26 ekip – 11 ekip pionirjev, 3 ekipe pionirk, 11 ekip mladincev in ena ekipa mladink.

Po dveh letih

Po dobrih dveh letih je Gasilska zveza Šentjur ponovno lahko organizirala tekmovanje gasilske zveze, vendar pod strogimi pravili, ki so se jih morali držati tako tekmovalci kot organizatorji zaradi razmer v zvezi s Covidom. Tekmovalne ekipe so imele časovnice, v kateri je bilo točno določeno, ob kateri uri je kdo na vrsti za tekmovanje, s čimer je bil izpolnjen pogoj izvedbe v tako imenovanih mehurčkih. Ko je bila ekipa konec s tekmovalno disciplino, se je morala odmakniti s tekmovalnega prostora, saj so le tako organizatorji uspešno preprečili zadrževanje večjih skupin na prizorišču za tekmovanje. Pri tem pa je šlo zgolj za pravila v skladu z NIJZ, ki se jih moramo držati vsi državljani Republike Slovenije, ne glede na to, kje smo in koliko časa se kje zadržujemo. Kljub vsem omejitvam je bilo vzdušje na tekmovalnem poligonu odlično.

Tekmovanje je kljub vročemu vremenu bilo zelo uspešno. Ekipe so znova pokazale svoj športno-tekmovalni duh in navdušile s svojimi rezultati. Treba je poudariti, da je bilo v vročem dopoldnevu s strani Gasilske zveze poskrbljeno za hladno pijačo, ki jo je vsaka ekipa dobila s prijavo pri A-komisiji. Tekmovanje sta poleg sodnikov in mentorjev spremljala tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok.

Rezultati

Na tekmovanju Gasilske zveze Šentjur so prvo mesto dosegli pionirji PGD Ponikva, drugi so bili pionirji PGD Dramlje, tretji pa PGD Planina. Med ekipami pionirk pa so prvo mesto dosegle pionirke PGD Prevorje, drugo mesto PGD Dobje in tretje mesto PGD Slivnica pri Celju. V kategoriji mladincev so prvo mesto dosegli mladinci PGD Prevorje, drugo mesto PGD Dobje, tretje mesto pa mladinci PGD Slivnica pri Celju. Med mladinkami je tekmovala samo ena ekipa PGD Dobje. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Po Gorici pri Slivnici medved viden tudi v Dobju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več