-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Gasilska vaja PGD Ponikva: Zagorelo pri kalilni peči

Ponikva, 13. 10. 2018 –  Kot je že znano, je mesec oktober tudi mesec požarne varnosti. V tem mesecu se v mnogih društvih odločijo za različne aktivnosti, ki so vezane na varnost pri požarih in samem gasilstvu. Tudi PGD Ponikva je tako kot vsako leto tudi letos pripravilo taktično vajo, v kateri so se gasilci preizkusili. Vajo so izvedli v domačem kraju na delavnici podjetja ZuVar d. o. o. v Boletini.

Ob čiščenju delavnice je prišlo do požara pri kalilni peči, na katero so bile odložene čistilne krpe. Požar se je začel širiti in je kmalu zajel večji del prostora. Ker v času nastanka ni bilo zaposlenih, je lastnik požar opazil zelo pozno, že v fazi razvijajočega se požara. Lastnik je poskušal požar pogasiti sam, a žal neuspešno, zato je poklical številko 112. Po klicu je lastnik izklopil električno energijo, odstranil večino nevarnih tlačnih posod z vnetljivimi plini ter zaprl glavno plinsko pipo na plinohramu. Med požarom je bila v objektu ujeta tudi ena oseba..

Poleg domačega društva sta sodelovala še PGD Lokarje in PGD Šentvid. Skupaj se je vaje udeležilo 48 gasilk in gasilcev. Vajo je pripravil in vodil član PGD Ponikva Uroš Sitar. Ocenjevalec na vaji je bil sektorski poveljnik Franci Leskovšek, ki je ocenil, da je bila vaja dobro izvedena. Vsi prisotni gasilci in gasilke so vajo dobro opravili in kot je za konec povedal lastnik Dejan Zupanc, je vesel, da so lahko sodelovali pri takšni vaji, saj so s tem želeli sosedom in drugim vaščanom pokazati, kako bi izgledalo, če bi do požara res prišlo.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Mirno nedeljo začeli z gašenjem požara

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več