17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Gasilska vaja: Pogasili objekt z nameščenimi sončnimi celicami

Ponikva, 30. 11. 2022 – Konec meseca novembra so bili gasilci PGD Ponikva, PGD Šentvid in PGD Lokarje obveščeni o požaru na gospodarskem objektu, kjer so bile nameščene sončne celice. Na kraj intervencije so  najprej prispeli člani PGD Ponikva. Vodja intervencije je opravil ogled, razporedil vozila in vodji enote dodeli dodelil delo. Nemudoma so pričeli z iskanjem pogrešane osebe, preiskovanja prostora, iskanje morebitnih žarišč in gašenje le-teh ter napad, z nalogo varovanja sosednjega objekta in preprečitev širjenja požara na severni del ostrešja. Pomoč  so ponkovškim gasilcem ponudili tudi gasilci sosednjih gasilskih društev PGD Šentvid in PGD Lokarje.

Vaja uspešna

Požar so uspeli pogasiti in ponesrečence varno rešiti ter jim nuditi pravilno oskrbo. K sreči lahko rečemo, da je vse zgoraj navedeno bila le operativna gasilska vaja, ki je v sodelovanju znotraj gasilskih društev potekala ob mesecu oktobru, ki je znan kot mesec požarne varnosti. Gasilska vaja je potekala na požarnem rajonu PGD Ponikva. Vajo je pripravil Boštjan Buser.  Poleg sosedov in domačinov so si vajo ogledali tudi predstavniki  Gasilske zveze Šentjur in Šmarje. (Tjaša Ferlež, foto: Bernarda Horvat)

Sorodne novice

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Ob 100. obletnici društva lani prevzeli novo vozilo

Jure Godler

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler

Pevske vaje zaključili ob zvoku siren

Tjaša Ferlež

Električen skiro je povzročil požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več