11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Gasilsko tekmovanje in veselica na Ponikvi

Ponikva, 3. 9. 2016 – Člani PGD Ponikva že več let zapored prirejajo meddruštveno gasilsko tekmovanje in tekmovanje v vleki vrvi. Članice in člani so se na sobotni večer lahko pomerili v suhi izvedbi klasične vaje z motorno brizgalno po pravilih CTIF in v hitri mokri vaji Löschangriff s sedmimi tekmovalci. V kategoriji članic je v suhi vaji tekmovalo 8 ekip in v hitri mokri vaji 7 ekip, v kategoriji članov pa v suhi vaji 15 ekip in v hitri mokri vaji 11 ekip. Pokale so prejeli:

  • med članicami v suhi vaji: 1. PGD Mestinje, 2. PGD Šentvid pri Grobelnem I, 3. PGD Šentvid pri Grobelnem II,
  • med članicami v hitri mokri vaji: 1. PGD Vitanje, 2. PGD Velika Pirešica, 3. PGD Oplotnica,
  • med člani v suhi vaji: 1. PGD Oplotnica, 2. PGD Tinje, 3. PGD Šmarje pri Jelšah,
  • med člani v hitri mokri vaji: 1. PGD Socka, 2. PGD Dobje, 3. PGD Latkova vas.

Ekipi članic PGD Oplotnica in članov PGD Lokarje sta prejeli pokal Ivana Buserja za najboljši rezultat v skupnem seštevku obeh vaj. V vleki vrvi je v moški konkurenci 1. mesto slavila ekipa Hotunje, 2. mesto PGD Lokarje in 3. mesto PGD Sveti Štefan, v ženski konkurenci pa 1. mesto PGD Šentvid pri Grobelnem II, 2. mesto PGD Šentvid pri Grobelnem I in 3. mesto PGD Latkova vas. Sobotno dogajanje na Ponikvi se po podelitvi pokalov še zdaleč ni zaključilo. Sledila je namreč zabava v ritmih ansambla Petka, ki je trajala pozno v noč in pod veliki šotor privabila tudi mnoge druge obiskovalce. Glede na številen obisk prireditve so člani PGD Ponikva zagotovo pravi naslov za vprašanje o tem, kako privabiti gasilce tekmovalce in druge obiskovalce. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

Vseslovensko srečanje kmetov: Naša dela gredo z nami

Tjaša Ferlež

Ponikva: Birmanci bogatejši za nove darove

Tjaša Ferlež

Ponikva: Jezusa je v srce prvič prejelo 16 otrok četrtega razreda

Tjaša Ferlež

Slomškov dan na Ponikvi – slovenski dan učiteljev

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Shod slepih in slabovidnih žena iz vse Slovenije

Jure Godler

Na Ponikvi svoj dom našli štorklji

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več