-4 C
Šentjur pri Celju
02/04/2020
sentjur.net

Gasilsko tekmovanje in veselica na Ponikvi

Ponikva, 3. 9. 2016 – Člani PGD Ponikva že več let zapored prirejajo meddruštveno gasilsko tekmovanje in tekmovanje v vleki vrvi. Članice in člani so se na sobotni večer lahko pomerili v suhi izvedbi klasične vaje z motorno brizgalno po pravilih CTIF in v hitri mokri vaji Löschangriff s sedmimi tekmovalci. V kategoriji članic je v suhi vaji tekmovalo 8 ekip in v hitri mokri vaji 7 ekip, v kategoriji članov pa v suhi vaji 15 ekip in v hitri mokri vaji 11 ekip. Pokale so prejeli:

  • med članicami v suhi vaji: 1. PGD Mestinje, 2. PGD Šentvid pri Grobelnem I, 3. PGD Šentvid pri Grobelnem II,
  • med članicami v hitri mokri vaji: 1. PGD Vitanje, 2. PGD Velika Pirešica, 3. PGD Oplotnica,
  • med člani v suhi vaji: 1. PGD Oplotnica, 2. PGD Tinje, 3. PGD Šmarje pri Jelšah,
  • med člani v hitri mokri vaji: 1. PGD Socka, 2. PGD Dobje, 3. PGD Latkova vas.

Ekipi članic PGD Oplotnica in članov PGD Lokarje sta prejeli pokal Ivana Buserja za najboljši rezultat v skupnem seštevku obeh vaj. V vleki vrvi je v moški konkurenci 1. mesto slavila ekipa Hotunje, 2. mesto PGD Lokarje in 3. mesto PGD Sveti Štefan, v ženski konkurenci pa 1. mesto PGD Šentvid pri Grobelnem II, 2. mesto PGD Šentvid pri Grobelnem I in 3. mesto PGD Latkova vas. Sobotno dogajanje na Ponikvi se po podelitvi pokalov še zdaleč ni zaključilo. Sledila je namreč zabava v ritmih ansambla Petka, ki je trajala pozno v noč in pod veliki šotor privabila tudi mnoge druge obiskovalce. Glede na številen obisk prireditve so člani PGD Ponikva zagotovo pravi naslov za vprašanje o tem, kako privabiti gasilce tekmovalce in druge obiskovalce. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež

Najštevilčnejši kviz glasilske mladine GZŠ doslej

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Sloven’c Slovenca vabi

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Ponikva nekoč in danes

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več