19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Dramlje, 5. 1. 2024 – V petek, 5. januarja, so v župnijski cerkvi Sv. Marije Magdalene v Dramljah pripravili prireditev Glasbena božična zgodba. V njej so združili vse generacije, od najmlajših do starejših. Kot pripovedujejo organizatorji, jim je v kratkem času uspelo pripraviti že drugi dogodek, ki je presegel njihova pričakovanja.

KUD Pod Uršulo želi povezovati in združevati ljudi znotraj samega kraja. Glasbena božična zgodba je nastala z namenom, da bi v Dramljah, ki so znane prav po glasbeni pestrosti, v eni prireditvi združili številne pevske zasedbe ter inštrumentaliste in tako vsem generacijam dali občutek povezanosti in sodelovanja med seboj. S tem dogodkom so dokazali, da prav vsak v kraju, ne glede na starost, lahko že z majhnim doprinosom naredi veliko za domači kraj.

Skupen projekt

Dogodek je na »odru« pred oltarjem in na koru združil kar štiriindevetdeset pevcev in inštrumentalistov. Skoraj vsi so bili domačini, nekaj nastopajočih pa je bilo tudi iz sosednjih krajev. Idejni vodja prireditve Simon Kolar nam pove, od kod ideja o Glasbeni božični zgodbi: »Veliko je mladih, ki obiskujejo glasbeno šolo, potem pa na neki točki odložijo inštrumente in jih morda nikoli več, ali pa le še redko primejo v roke. Naš namen je bil poleg trenutno aktivnih glasbenikov motivirati vse ljudi, da si upajo pokazati svoje talente in znanje ter narediti nekaj za celoten kraj. Odziv sodelujočih je bil nad pričakovanji, zato je prireditev res lepo uspela!« Ne glede na doseženo znanje je vsak od nastopajočih prispeval svoj delček v celoten projekt.

Želja po tradicionalnem koncertu

Organizatorji so tako med seboj povezali pestro paleto generacij kar šestih pevskih zborov in preko dvajset inštrumentalistov ter poslušalcem v polni cerkvi ustvarili zelo lepo praznično vzdušje. Božična zgodba je bila »povedana« z malo besedami in veliko glasbe. Kar osemindvajset skladb se je zvrstilo v enem kosu, brez prekinitev s ploskanjem, kar je bilo poslušalcem izjemno všeč. Na koncu so z močnim aplavzom pokazali, da je dobra ura tega dogodka kar prehitro minila. Po prireditvi so organizatorji pred cerkvijo pripravili manjšo pogostitev za obiskovalce, ki so pohvalili celoten program, ter si na glas zaželeli, da bi takšna prireditev v Dramljah postala tradicionalna. Nastopajoči so se po podelitvi manjših pozornosti in pogostitvi v novem kulturnem domu še dolgo v noč družili ob živahnih pogovorih in prepevanju. (Tjaša Ferlež, Foto: Igor Dečman)

Sorodne novice

Sezono zaključili s koncertom na idilični lokaciji

Tjaša Ferlež

Zgornjetržani prepevali v Zgornjem trgu

Jure Godler

Pesem ni samo združila, je tudi prepletala

Jure Godler

Eko jaz in eko ti, združimo moči!

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več