0.9 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Grobelno je tresel rock

Grobelno, 9.9.2017 – Zadnje dejanje GrobelnoFesta je bil večer, ki ga je organizator, Kulturno društvo Grobelno, poimenoval »GROBnROLL sobota«. Nastopile so štiri skupine, ki so obiskovalce ogrele z rockovskimi ritmi.

Večer je otvorila skupina CAVA, ki meša zvoke bluesa, soula, rocka, jazza, funka in še česa. Za svoje ustvarjanje si niso zadali omejitev, raje ustvarjajo svobodno, z improvizacijo, s tem pa se ne podrejajo nobenemu specifičnemu žanru. Poslušalcem so predstavili tudi avtorske skladbe ter jih dodobra ogreli za naslednjo skupino MRFY. Skupina prihaja iz Novega mesta, sestavljajo pa jo štirje člani. Odigrali so več indie rock komadov, med drugim tudi avtorske komade, ki so jim prinesli prepoznavnost doma. Kljub temu, da se njihova zvezda šele vzpenja, so glasbeniki, ki imajo za sabo že precejšnjo kilometrino.

Najbolj prepoznavna skupina večera je bila Demolition group. Besed o skupini ni potrebno izgubljati, saj njihova prepoznavnost govori zase. Glasbo ustvarjajo že več kot 20 let, izdali so več albumov, mnogo koncertirali v tujini, eksperimentirali z različnimi slogi. Držijo pa se načela, da na koncertu dajo vse od sebe, ne glede na to, koliko obiskovalcev je. Kar se je pokazalo tudi v soboto zvečer, saj so za obiskovalce pripravili obilico kvalitetne avtorske glasbe. In če so obiskovalci sprva še malce zadržano pristopili k odru, se je ta zadržanost izgubila ob prvih notah.

Večer so zaključili Flapjacks, ki so poslušalce počastili z dobrim starim rock’n’rollom. Pri svojem ustvarjanju se poslužujejo različnih glasbenih stilov, med katerimi so jive, blues, rock’n’roll, swing in še kakšen bi se našel. S tem se je zaključilo Šentjursko poletje, ki je definitivno bilo dolgo in vroče, prineslo pa je obilico dobre glasbe, zanimivo gledališko dogajanje, ustvarjalne likovne dogodke, seveda ni manjkal niti ples. Z lepimi spomini na letošnje poletje že marsikdo težko pričakuje, kaj bo prineslo poletje 2018. (Nina Drame)

Sorodne novice

Ne na kant, kantfest MaK na Olimp!

ViP

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Zoran Predin gostoval na petem Kantvembru

Jure Godler

Grobelčan postal naj vojak na vojaški misiji na Kosovem

Jure Godler

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več