19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Hitra vožnja je pustila posledice

Dolga Gora, 7. 10. 2023 – V soboto nekaj pred deseto uro dopoldan je vozilo drvelo z veliko hitrostjo iz smeri Sladka gora proti železniški postaji Dolga gora. Pri Arzenak je avtomobil zavil na dvorišče in trčil v parkirano tovorno vozilo. Pri tem se je voznik avtomobila huje poškodoval in ostal skupaj s sopotniki ujet v vozilu. Zaradi trka je prišlo do iskrenja in posledično do požara na tovornem in osebnem vozilu. Domačini so takoj priskočili na pomoč v nastali nesreči in nemudoma izvlekli poškodovano osebo ter pričeli z gašenjem z ročnim gasilnikom, vendar neuspešno.

Hitro širjenje požara

Ob čakanju na pomoč pristojnih služb se je požar zaradi plastičnih materialov na vozilih pričel naglo širiti. Zaradi vetra se je hitrost še pospešila in dosegla celo tovorno vozilo in skladiščni šotor, ki je poleg tovornjaka. Ob hitrem odzivu na klic so na kraj najprej prileteli gasilci PGD Dolga Gora in zečeli z reševanjem. Na kraj dogodka so postopoma prihiteli še PGD Ponikva, PGD Lokarje, PGD Šentjur, PGD Dramlje in policisti, ki so kraj zavarovali, ter reševalci, ki so ponesrečencem nudili takojšnjo pomoč.

Mesec požarne varnosti

V luči meseca oktobra, meseca požarne varnosti, so gasilci GZ Šentjur izpeljali vajo petih gasilskih društev Šentjurske občine. V njej so poleg domačega društva PGD Dolga Gora sodelovali še člani PGD Dramlje, PGD Lokarje, PGD Ponikva in PGD Šentjur, ki sestavljajo severni del območja, ki ga združuje Gasilska zveza Šentjur. Vajo si je ogledal predsednik GZŠ Aleš Guzej, namestnik poveljnika GZ Šentjur Dejan Hribernik pa je vajo tudi ocenil. Vaja je bila namenjena urjenju operativnih enot na področju vodenja, komunikacije po radijskih zvezah, spoznavanju opreme in urjenju taktike. Prav tako pa po vajah naredijo temeljite analize, da se ugotovijo pomanjkljivosti, ki jih skušajo odpraviti. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Sirene, helikopter in več poškodovanih na železniški postaji na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Lani kar 29-krat odhiteli na pomoč

Tjaša Ferlež

Delovna nesreča in zahtevno reševanje

Tjaša Ferlež

Ob dnevu odprtih vrat pogasili požar z mokrimi krpami

Urša Kajba

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Tradicionalna gasilska vaja treh občin

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več