9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke na Ponikvi

Ponikva, 11. 3. 2023 – Rubikova kocka je mehanska igrača izumitelja Ernolta Rubika. Kocka velja za rešeno, ko ima vsaka izmed vidnih ploskev po eno barvo. Rubikova kocka je ena najbolj prodajanih igrač na svetu. Na Ponikvi pa vsako leto pripravijo mednarodno tekmovanje o hitrostnem sestavljanju rubikove kocke oz. kock, saj je različic kar nekaj – kocka 3x3x3, 2x2x2, 4x4x4, sestavljanje kocke 3x3x3 z eno roko, sestavljanje piramide in skewb.

Mednarodnega tekmovanja, ki se je odvijalo na OŠ Blaža Kocena Ponikva, so se poleg Slovencev udeležili še tekmovalci iz Rusije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Nemčije. Vseh prijavljenih tekmovalcev je bilo skupaj kar 80. “Za reševanje Rubikove kocke obstajajo algoritmi. Več algoritmov ko znaš, hitreje rešiš kocko.” Vsak igralec je dobil pet poskusov, od katerih se odštejeta najboljši in najslabši poskus. Od preostalih treh se izračuna povprečna vrednost časa. Tekmovanje v sestavljanju rubikove kocke je na Ponikvi potekalo v sklopu Kocenove sobote. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Šentlok zaključil koledarsko leto z medobčinsko trening tekmo

Danijel Berden

Ponikva z razstavo v poklon stoletnice Štefke Drolc

ViP

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Urša Kajba

20. Slomškov dan katoliških pedagogov na Ponikvi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več