3.9 C
Šentjur pri Celju
20/10/2020
sentjur.net

Igrali so se gledališče (2. del)

Šentjur, 26. 3. 2019 – Igrajmo se gledališče je naslov območnega srečanja otroških gledaliških skupin osnovnih šol Občine Šentjur. Ker se zadnja leta prijavi večje število nastopajočih dramskih skupin, mora organizatorka – Anita Koleša, vodja izpostave JSKD Šentjur – pripraviti srečanje v dveh delih. Tudi v drugem delu je gledališke predstave naših osnovnošolcev spremljal selektor in režiser Miha Golob.

Kot prva v drugem sklopu se je predstavila Gledališka skupina POŠ Blagovna s predstavo Trgagator, ki jo je napisal naš pisatelj, režiser in komik Tom Costo. Režisersko taktirko pa je prepustil svoji ženi Edith Costo. Zgodba Blagovčanov se odvija v Goričici in govori o iskanju slave in priznanja kameleona, ki ga nihče ne vidi in ne opazi. Kot drugi so se predstavili učenci in učenke Dramskega krožka OŠ Blaža Kocena Ponikva pod mentorstvom Irene Zevnik. Zaigrali so slovensko filmsko klasiko Toneta Seliškarja Bratovščina Sinjega galeba. Predstavo je zaznamovala največja ladja, ki je kdajkoli stala na odru šentjurskega IKC.

Z genialnim otrokom Matildo, ki je vržena v svet prevar, dvoličnosti, šole, ki ne vidi nadpovprečja, in v svet psihopatske ravnateljice, so se spopadli člani dramskega krožka OŠ Hruševec Šentjur pod vodstvom Helene Esih. Kot zadnji so se predstavili člani gledališke skupine CELL OŠ Dramlje, ki so zaigrali plesno gledališko predstavo v angleškem jeziku. Predstava je imela naslov The new girl, režirali pa sta jo učiteljici Saša Horvat Kovačič in Vesna Reihss Cingl. Zgodba angleške predstave je bila o deklici, ki pride na novo šolo, kjer jo sprva ne marajo, nato pa se udeleži plesnega tekmovanja, kjer na koncu zmaga.

Ko si bo selektor ogledal vse regijske otroške gledališke predstave, bo izbral nekaj predstav, ki so izstopale po kvaliteti, in jih uvrstil na regijsko tekmovanje.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

#koronaintervju št. 6: Anita Koleša, vodja JSKD OI Šentjur

ViP

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več