6 C
Šentjur
13/11/2019
sentjur.net

Igrali so se gledališče (2. del)

Šentjur, 26. 3. 2019 – Igrajmo se gledališče je naslov območnega srečanja otroških gledaliških skupin osnovnih šol Občine Šentjur. Ker se zadnja leta prijavi večje število nastopajočih dramskih skupin, mora organizatorka – Anita Koleša, vodja izpostave JSKD Šentjur – pripraviti srečanje v dveh delih. Tudi v drugem delu je gledališke predstave naših osnovnošolcev spremljal selektor in režiser Miha Golob.

Kot prva v drugem sklopu se je predstavila Gledališka skupina POŠ Blagovna s predstavo Trgagator, ki jo je napisal naš pisatelj, režiser in komik Tom Costo. Režisersko taktirko pa je prepustil svoji ženi Edith Costo. Zgodba Blagovčanov se odvija v Goričici in govori o iskanju slave in priznanja kameleona, ki ga nihče ne vidi in ne opazi. Kot drugi so se predstavili učenci in učenke Dramskega krožka OŠ Blaža Kocena Ponikva pod mentorstvom Irene Zevnik. Zaigrali so slovensko filmsko klasiko Toneta Seliškarja Bratovščina Sinjega galeba. Predstavo je zaznamovala največja ladja, ki je kdajkoli stala na odru šentjurskega IKC.

Z genialnim otrokom Matildo, ki je vržena v svet prevar, dvoličnosti, šole, ki ne vidi nadpovprečja, in v svet psihopatske ravnateljice, so se spopadli člani dramskega krožka OŠ Hruševec Šentjur pod vodstvom Helene Esih. Kot zadnji so se predstavili člani gledališke skupine CELL OŠ Dramlje, ki so zaigrali plesno gledališko predstavo v angleškem jeziku. Predstava je imela naslov The new girl, režirali pa sta jo učiteljici Saša Horvat Kovačič in Vesna Reihss Cingl. Zgodba angleške predstave je bila o deklici, ki pride na novo šolo, kjer jo sprva ne marajo, nato pa se udeleži plesnega tekmovanja, kjer na koncu zmaga.

Ko si bo selektor ogledal vse regijske otroške gledališke predstave, bo izbral nekaj predstav, ki so izstopale po kvaliteti, in jih uvrstil na regijsko tekmovanje.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Zmagovalec Naj škljoca je Danijel Berden

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Obudili Možička in Princeso Vrtoglavko

ViP

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več