2.2 C
Šentjur pri Celju
04/12/2020
sentjur.net

Igrali so se gledališče

Šentjur, 12. marec 2015 – Igrajmo se gledališče je naslov območnega srečanja otroških gledaliških skupin, ki v organizaciji JSKD OI Šentjur poteka vsako leto v marcu. Srečanje je priložnost za mlade gledališke ustvarjalce in njihove mentorje, da pokažejo, kaj so pripravili v šolskem letu in se predstavijo širšemu občinstvu, ki ga načeloma sestavljajo otroci iz vrtca in prve triade osnovnih šol. Letos sta se na srečanje prijavili le dve osnovni šoli, ki pa sta poskrbeli za veliko smeha in navdušenja med mladimi obiskovalci, ki so v predstavah tudi aktivno sodelovali.

OŠ Blaža Kocena Ponikva je odigrala predstavo Sneguljčica pod mentorstvom Irene Zevnik, OŠ Dramlje pa predstavo Heidi, režijsko taktirko katere je prevzela Anica Čede. Obe predstavi je skrbno spremljal in ocenjeval priznani slovenski gledališki in televizijski igralec Gorazd Žilavec. Otroci so mu ob prihodu v dvorano navdušeno zaploskali, saj so ga prepoznali po vlogi »soseda« Bena, ki jo je igral v priljubljeni seriji Lepo je biti sosed. Žilavec je po koncu srečanja obema mentoricama čestital za odlični predstavi, pohvalil igralce in ju pri razgovoru opozoril na določene segmente, kjer bi bilo možno še kaj dodelati ali izboljšati. Vsekakor pa je izrazil zadovoljstvo, da se učitelji lotevajo mentorstva dramskih krožkov in ustvarjajo predstave, s tem pa dajo otrokom možnost, da se predstavijo na odru, naučijo javnega nastopanja, pridobijo na samozavesti in jih seveda navdušijo nad gledališko dejavnostjo. Zato na JSKD OI Šentjur upajo, da se bo prihodnje leto opogumilo in na srečanje prijavilo še več osnovnih šol. (N.M.)

Sorodne novice

Petnajst let z roko v roki za dobrobit ranjenih duš

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Jabolčni zavitek po receptu Irenine mame

Jure Godler

#koronaintervju št. 12 – Irena Zevnik, učiteljica in režiserka

Tjaša Ferlež

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več