21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

IL DIVJI v vrtincu glasbe začarali Valentinovo

Planina pri Sevnici, 17. 2. 2024 – Valentinovo je praznik zaljubljencev, ki ga ti praznujejo 14. februarja. Je praznik ljubezni, romantične večerje ob svečah ob romantični glasbi. “Kaj lepšega, če ti na dan zaljubljencev poje pet moških vokalov,” se je spraševal pevec IL DIVJIH, Žiga Šraml. Zato so se pevci odločili organizirati Valentinov koncert na Planini pri Sevnici – saj od tam izhaja eden od pevcev skupine – Lojzi Bobnar. Zato je bila izbira lokacije razmeroma preprosta, zlasti ob dejstvu, da je Kulturno umetniško društvo IL DIVJI registrirano na Planini pri Sevnici.

V kvintetu pevcev poleg Bobnarja in Šramla pojejo še Aleš Perko, Matija Kramberger in Klemen Rutar. Večina fantov se je spoznala že v srednji šoli, kjer jih je združilo prijateljstvo in ljubezen do petja. Pred nekaj leti pa so ob odhodu enega od pevcev priključili novega prvega tenorista Klemna Rutarja. Ker so po desetletju vokalnega a capella petja s kitaro skušali svoj performans še nadgraditi, so k sodelovanju povabili tudi skupino glasbenikov, ki sestavljajo njihov spremljevalni band. Skupaj so se predstavili tudi v telovadnici OŠ Planine pri Sevnici, ki je kar pokala po šivih od velikega števila obiskovalcev. Bilo jih je okoli 600.

Večer presenečenj

IL DIVJI so za Valentinov koncert pripravili venček lastnih avtorskih skladb in priredb. Z njimi so počasi ogrevali občinstvo, ki je prepevalo s pevci že od samega začetka. V odličnem pevskem in glasbenem perfomansu so začarali občinstvo in jih pošteno vokalno ogrete pripeljali vse do prvega presenečenja – na odru so se jim pridružili pevke in pevci šolskega pevskega zbora Planina pri Sevnici, pod vodstvom Mateja Romiha s šolskim bendom. Skupaj z IL DIVJIMI so zapeli nekaj zimzelenih skladb in poželi navdušen aplavz domače publike.

IL DIVJI so premierno predstavili tudi novo skladbo z naslovom Odpeljem te. Sklaba bo uradno izdajo z videospotom doživela šele čez en mesec. Glede na odziv občinstva, ki so melodijo takoj vzeli za svojo, pa bo ta sklaba, za katero je besedilo napisal Žiga Šraml, zagotovo še ena uspešnica v glasbenem opusu IL DIVJIH.

Isaac Palma

Osrednji gost koncerta pa je bil argentinski glasbenik Isaac Palma, ki že nekaj časa živi v Sloveniji in si je tu tudi ustvaril družino. Palma in IL DIVJI sodelujejo že dalj časa. Skupaj so nastopili tudi na Melodijah morja in sonca leta 2022 in zmagali po izboru občinstva, v skupni razvrstitvi pa dosegli tretje mesto. Z latino melosom je pevec pripravil odlično uveturo v sklepni del koncerta, kjer so se gostitelji koncerta iz romantičnega uvoda prelevili v žurersko skupino.

Bolj ko se je koncert bližal h koncu, bolj so se obiskovalci poistovetili z glasbo, vstali s svojih sedišč, skupaj plesali in prepevali. V žaru romantike, ki je z glasbo preplavila planinsko dvorano, so obiskovalci tudi prižgali lučke na pametnih telefonih in do solz ganili tudi pevce. Valentinov koncert IL DIVJIH bo zagotovo še dolgo ostal v lepem spominu obiskovalcev, ki na koncu glasbenikov sploh niso hoteli izpustiti z odra. Zato so morali pevci ponoviti  bodočo uspešnico Odpeljem te in ob refrenu, ki ga je prepevalo občinstvo, zaključili nepozaben večer. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dan zaljubljenih z Il Divjimi na Planini pri Sevnici

Jure Godler

Kulturno iz Paridola na Planino pri Sevnici

ViP

Na Planini pri Sevnici večji in sodobnejši vrtec

ViP

Prejeli smo: Turoben maj posvetili kulturi

Jure Godler

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Kmalu več prostora v Vrtcu Šentjur – enoti Planina

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več