13.3 C
Sentjur
22/02/2020
sentjur.net

Z regijskega srečanja otroških gledališč

Šentjur, 19. 4. 2018 – Šentjurska izpostava JSKD, ki jo vodi Nastija Močnik, je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur gostila regijsko srečanje otroških gledaliških skupin celjske regije. Od naših šol so se na regijsko srečanje uvrstile predstava Ema Pipifilipi (OŠ Franja Malgaja Šentjur), Kako dobiti vlogo hrasta? #gledališčevdevetletki (OŠ Franja Malgaja Šentjur) in Čenča (OŠ Dramlje). Prvi so se predstavili na regijskem srečanju v Slovenskih Konjicah in Hrastovcih, Čenča pa v Radečah. V Šentjur so svojo igralsko znanje prišle pokazat gledališke skupine iz Radeč in Zreč. Prva ja na oder stopila klasična Grimmova pravljica Sneguljčica, ki so jo uprizorili Sokoli – iz Gledališkega društva Radeče. Pravljica je navdušila gledalce zaradi dodelane scene in kostumov. Prav tako se otroci na šentjurskem odru odlično znašli in poželi velik aplavz.

Sneguljčica je prepustila oder Zverinicam iz Rezije. Najmlajša skupina nadebudnih igralcev, ki igrajo v Cici skupini Zverrrinice, prav tako Gledališkega društva Radeče so “bežali pred podirajočim se svetom”, kot je bil naslov njihove predstave. Zelo poučno zgodbo iz razreda pa so predstavili učenci OŠ Zreče in KUD Vladko Mohorič, ki so se predstavili s predstavo Šola lahko boli, lahko vzpodbudi. Izpostavili so nekatere skrite težave učencev, pa tudi učiteljev ter načine, kako na boljši in prijaznejši način reševati nesporazume in konflikte. Vse tri predstave je strokovno spremljala regijska selektorica Ana Ruter, gledališka igralka, ki bo najboljše izbrala za državni nivo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več