17.2 C
Šentjur
21/09/2019
sentjur.net

Z regijskega srečanja otroških gledališč

Šentjur, 19. 4. 2018 – Šentjurska izpostava JSKD, ki jo vodi Nastija Močnik, je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur gostila regijsko srečanje otroških gledaliških skupin celjske regije. Od naših šol so se na regijsko srečanje uvrstile predstava Ema Pipifilipi (OŠ Franja Malgaja Šentjur), Kako dobiti vlogo hrasta? #gledališčevdevetletki (OŠ Franja Malgaja Šentjur) in Čenča (OŠ Dramlje). Prvi so se predstavili na regijskem srečanju v Slovenskih Konjicah in Hrastovcih, Čenča pa v Radečah. V Šentjur so svojo igralsko znanje prišle pokazat gledališke skupine iz Radeč in Zreč. Prva ja na oder stopila klasična Grimmova pravljica Sneguljčica, ki so jo uprizorili Sokoli – iz Gledališkega društva Radeče. Pravljica je navdušila gledalce zaradi dodelane scene in kostumov. Prav tako se otroci na šentjurskem odru odlično znašli in poželi velik aplavz.

Sneguljčica je prepustila oder Zverinicam iz Rezije. Najmlajša skupina nadebudnih igralcev, ki igrajo v Cici skupini Zverrrinice, prav tako Gledališkega društva Radeče so “bežali pred podirajočim se svetom”, kot je bil naslov njihove predstave. Zelo poučno zgodbo iz razreda pa so predstavili učenci OŠ Zreče in KUD Vladko Mohorič, ki so se predstavili s predstavo Šola lahko boli, lahko vzpodbudi. Izpostavili so nekatere skrite težave učencev, pa tudi učiteljev ter načine, kako na boljši in prijaznejši način reševati nesporazume in konflikte. Vse tri predstave je strokovno spremljala regijska selektorica Ana Ruter, gledališka igralka, ki bo najboljše izbrala za državni nivo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

ViP

Moja razstava ilustracij

Jure Godler

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

Kresnice in Jakobčani na območni reviji

Jure Godler

Orglice in ljudsko petje na Botričnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več