-3.7 C
Šentjur pri Celju
07/02/2023
sentjur.net

Z regijskega srečanja otroških gledališč

Šentjur, 19. 4. 2018 – Šentjurska izpostava JSKD, ki jo vodi Nastija Močnik, je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur gostila regijsko srečanje otroških gledaliških skupin celjske regije. Od naših šol so se na regijsko srečanje uvrstile predstava Ema Pipifilipi (OŠ Franja Malgaja Šentjur), Kako dobiti vlogo hrasta? #gledališčevdevetletki (OŠ Franja Malgaja Šentjur) in Čenča (OŠ Dramlje). Prvi so se predstavili na regijskem srečanju v Slovenskih Konjicah in Hrastovcih, Čenča pa v Radečah. V Šentjur so svojo igralsko znanje prišle pokazat gledališke skupine iz Radeč in Zreč. Prva ja na oder stopila klasična Grimmova pravljica Sneguljčica, ki so jo uprizorili Sokoli – iz Gledališkega društva Radeče. Pravljica je navdušila gledalce zaradi dodelane scene in kostumov. Prav tako se otroci na šentjurskem odru odlično znašli in poželi velik aplavz.

Sneguljčica je prepustila oder Zverinicam iz Rezije. Najmlajša skupina nadebudnih igralcev, ki igrajo v Cici skupini Zverrrinice, prav tako Gledališkega društva Radeče so “bežali pred podirajočim se svetom”, kot je bil naslov njihove predstave. Zelo poučno zgodbo iz razreda pa so predstavili učenci OŠ Zreče in KUD Vladko Mohorič, ki so se predstavili s predstavo Šola lahko boli, lahko vzpodbudi. Izpostavili so nekatere skrite težave učencev, pa tudi učiteljev ter načine, kako na boljši in prijaznejši način reševati nesporazume in konflikte. Vse tri predstave je strokovno spremljala regijska selektorica Ana Ruter, gledališka igralka, ki bo najboljše izbrala za državni nivo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Musica academica tokrat še s filmom in baletom

Jure Godler

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več