25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Šentjur, 26. 6. 2020 – V letošnjem poletju, ki se je komaj začelo, ni organizatorjem kulturnih dogodkov nič kaj prijetno. Ponovno se povečuje število okuženih z virusom Covid-19, ukrepi se spreminjajo iz dneva v dan in kaj lahko se nam pripeti, da bomo sredi poletja ponovno prisiljeni v samoizolacijo, v prepoved prehajanj med občinami ter podobne ukrepe za preprečevanje epidemije. Letošnji praznik dan državnosti je izzvenel brez sporočila, bodritve ljudi, brez koncerta, kot smo ga bili navajeni. Zato so fantje Vokalne skupine 7 de’ci svoj že peti Izziv p(ol)etja neformalno namenili Sloveniji in 29. obletnici neodvisnosti.

Prav tako so bili stoli na prireditveni ploščadi Ipavčevega kulturnega centra tokrat postavljeni malo bolj na široko, kot zahtevajo predpisi. Za tiste, ki bi se morebitno počutili utesnjene, so organizatorji pripravili tudi zaščitne maske. Koncert je znova povezovala Šentjurčanka in televizijska voditeljica Veronika K. Žajdela. Tokrat so fantje v goste povabili štiri vokalne skupine: dve domači Vokalno skupino Glasovir in Klapo Dramlje, Moški vokalni kvintet Aeternum iz Prekmurja in osrednje goste koncerta acapella skupino A-Kamela, katere pevci večinoma prihajajo iz naše okolice.

Priznanja za goste

Že v navadi Izziva p(ol)etja je, da gostujoče skupine prejmejo tudi spominska priznanja, ki pa imajo vsa šaljiv pomen. Tako so fantje Moškega vokalnega kvinteta Aeternum prejeli priznanje za “najboukši spil prejkmurskih pojbov”, Vokalna skupina Glasovir, ki jih vodi Simon Virtič, priznanje za “najbolj izraženo subdominanco nad moškim”, vedno v mornarske uniforme oblečena Klapa Dramlje pa priznanje “za najlepše oblečeno klapo v Sloveniji”. Dolžni niso ostali niti osredji skupini A-Kamela. Moderatorka je Mateja Virtiča iz A-Kamele na začetku spraševala, če drži, da si vsako leto izmisli novo skupino samo za to, da bi nastopil na Izzivu p(ol)etja. Na koncu njihovega odličnega nastopa pa sta jim Miran Šmid in Jure Zdolšek iz Vokalne skupine 7 de’ci podelila priznanje “za najboljši A-živalski nastop”.

Vokalna skupina 7 de’ci

Seveda so na prireditvi nastopili tudi organizatorji – Vokalna skupina 7 de’ci. Moderatorka Žajdela je izpostavila, da so pevci v času po koroni zagotovo najbolj aktivno kulturno društvo pri nas. Še v času korone so zapeli z obzidja šentjurske farne cerkve, prejšnji teden pa tudi izpred slivniške cerkvice. Pogumno in z željo ponovne obuditve kulture so pripravili tudi Izziv p(ol)etja, za kar so jim obiskovalci namenili velik aplavz.

V skoraj dvournem razvajanju z vokalno glasbo so se organizatorji zahvalili še tistim, ki so jim pri organizaciji dogodka pomagali. To so bili: Občina Šentjur, Mestna skupnost Šentjur in predsednik Zdenko Horvat, Zveza kulturnih društev Šentjur, Hiša s tradicijo Zdolšek in Jure Zdolšek, Jure Godler s. p., Javno komunalno podjetje Šentjur, Mizarstvo Korez d. o. o., Najem kombijev, Zapelji se Miran Šmid s. p., Osnovna šola Franja Malgaja Šentjur, Ahac d. o. o., in Dejan Mulej s. p. Medijska ponzorja sta bila sentjur.net in Lokalni časopis Šentjurčan. (Jure Godler, foto: Gašper Gobec in Tone Kukovič)

Sorodne novice

Na sedmem Izzivu p(ol)etja še muzikali

Jure Godler

De’ci osvojili Maribor in Špičnik

Jure Godler

Prekmurske dobrote ob skladbah Moškega vokalnega kvinteta Aeternum

Danijel Berden

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Tjaša Ferlež

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Glasovirke z novimi gvanti zapele pod Ipavčevo lipo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več