6 C
Šentjur pri Celju
18/10/2021
sentjur.net

Jakobčani ob bok veselici

Šentjur, 13. 4. 2019 – Vokalna skupina Jakobčani, ki je nastala iz moškega dela Mešanega pevskega zbora Sv. Jakob, je pripravila koncert v šentjurski farni cerkvi. Je najmlajša pevska zasedba pri nas, saj obstajajo šele tretje leto. Čeprav pred fanti navadno stoji njihova zborovodkinja Valentina Černe, je ta zaradi pričakovanja podmladka vajeti vokalne skupine prepustila svojemu soprogu Luki Černetu.

Jakobčani so si za svoj koncert izbrali malo neposrečen datum. Po celodnevnem dogajanju v Zgornjem trgu v okviru Šentjurjevega in blagoslovu butar so se verniki in ostali po sveti maši kar razkadili domov ali pa na veselico, ki se je odvijala nekaj metrov stran. Zato je škoda, da odličnega koncerta ni poslušalo večje število poslušalcev. Za rdečo nit koncerta, ki so ga poimenovali Mnoga leta srečni bili, so izbrali pretežno slovenske pesmi. Med njimi nekaj priredb narodnih pesmi kot bolj modernih. Tokrat se je ob skladbi Težko čakal sem večera izkazal tudi solist Luka Zupanc.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler

Dolenjski večer z Bort Rossom Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Il Divji na pohodu dvignili Planino na noge

Jure Godler

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več