-1.1 C
Sentjur
21/02/2020
sentjur.net

Jakobčani ob bok veselici

Šentjur, 13. 4. 2019 – Vokalna skupina Jakobčani, ki je nastala iz moškega dela Mešanega pevskega zbora Sv. Jakob, je pripravila koncert v šentjurski farni cerkvi. Je najmlajša pevska zasedba pri nas, saj obstajajo šele tretje leto. Čeprav pred fanti navadno stoji njihova zborovodkinja Valentina Černe, je ta zaradi pričakovanja podmladka vajeti vokalne skupine prepustila svojemu soprogu Luki Černetu.

Jakobčani so si za svoj koncert izbrali malo neposrečen datum. Po celodnevnem dogajanju v Zgornjem trgu v okviru Šentjurjevega in blagoslovu butar so se verniki in ostali po sveti maši kar razkadili domov ali pa na veselico, ki se je odvijala nekaj metrov stran. Zato je škoda, da odličnega koncerta ni poslušalo večje število poslušalcev. Za rdečo nit koncerta, ki so ga poimenovali Mnoga leta srečni bili, so izbrali pretežno slovenske pesmi. Med njimi nekaj priredb narodnih pesmi kot bolj modernih. Tokrat se je ob skladbi Težko čakal sem večera izkazal tudi solist Luka Zupanc.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

December ob mestnem ognjišču: Pred in po prazniku

Jure Godler

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Kresnice in Jakobčani na območni reviji

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več